Iohannis, la Sommetul Francofoniei: Educaţia în limba franceză, instrument pentru mobilitatea profesională a tinerilor

Sursa foto: Klaus Iohannis

Educaţia în limba franceză este un instrument suplimentar extrem de important pentru succesul şi mobilitatea profesională a tinerilor, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, sâmbătă, la Paris, unde a avut o intervenţie în cadrul celei de a XIX-a ediţii a Sommet-ului Francofoniei.

„Una dintre priorităţile majore ale Francofoniei o reprezintă educaţia şi formarea tinerilor, precum şi integrarea lor socială şi economică. Educaţia în limba franceză este un instrument suplimentar extrem de important pentru succesul şi mobilitatea profesională a acestora. În calitate de şefi de stat sau de guvern, avem responsabilitatea de a ne asigura că tinerii noştri beneficiază de condiţii optime pentru a studia, a se forma şi a se realiza din punct de vedere profesional, cultural şi social”, a precizat Klaus Iohannis, în discursul său, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului român a subliniat că lumea de astăzi este supusă la numeroase provocări, iar pentru unele dintre acestea, cum ar fi schimbările climatice, niciun stat nu are mijloacele pentru a le gestiona singur.

„Numai împreună putem avea viziunea şi mijloacele de a limita efectele ameninţărilor şi de a lăsa o planetă sănătoasă pentru generaţiile care ne urmează. România a înţeles bine avantajele reţelelor de educaţie şi cercetare în limba franceză; găzduieşte Direcţia Regională pentru Europa Centrală şi Orientală a Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF). Rămânem angajaţi pe deplin în dezvoltarea Francofoniei ştiinţifice şi academice”, a punctat preşedintele.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: