Ungaria ar putea să nu își îndeplinească obligațiile NATO în cazul unui război în Europa

Sursa foto: Pixabay

NATO se confruntă cu o cerere urgentă de reformă în contextul infiltrării rusești în rândul Alianței și al îndoielilor crescânde cu privire la angajamentul statelor membre, este de părere Institutul Robert Lansing în cadrul unei analize. „Având în vedere sabotajul politic și geopolitic al Ungariei, calitatea sa de membru al NATO a devenit contraproductivă și un risc de securitate”, arată analiza.

„Există preocupări legitime cu privire la menținerea Ungariei ca membru al NATO. Declarațiile și acțiunile recente ale guvernului ungar sugerează că, în cazul unui conflict militar în Europa, Ungaria ar putea să nu își îndeplinească obligațiile care îi revin în temeiul articolului 5 din Tratatul de la Washington”, arată analiza Institutului.

Oficiali de rang înalt din statele membre NATO și-au exprimat îngrijorarea tot mai mare cu privire la posibilitatea unui conflict armat cu Rusia. Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat recent că Bundeswehr-ul trebuie să fie pregătit de război până în 2029. Între timp, șeful apărării din Estonia, generalul-maior Vahur Karus, a dezvăluit că liderii NATO au însărcinat Estonia cu efectuarea unor anumite pregătiri în cazul unui potențial conflict militar cu Rusia.

Astfel de declarații reflectă evaluarea Occidentului conform căreia războiul cu Rusia este un scenariu foarte probabil.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: