Prezidențiale 2024. Jurnal de campanie – 8 octombrie

Foto Facebook

Jurnal de campanie – 8 octombrie

Diana Şoşoacă- scandal în plenul Parlamentului European (PE), după ce i-a fost respinsă candidatura la alegerile prezidenţiale. Ce acuzații a lansat europarlamentara? I-a fost oprit microfonul!

Cine este protejata lui Mircea Geoană „uitată„ de 11 ani la șefia Autorității de protecție a datelor personale

Elena Lasconi, candidata USR la Președinție: Armata nu are nevoie de buget mărit, dar „ar fi grozav” să fie mai multe trupe NATO în România. Ce vrea sa spună „stratega”

  • Diana Şoşoacă s-a plâns, luni seară, în Parlamentul European (PE), în timpul discursurilor scurte de un minut, pentru că instanța Curții Constituționale din România (CCR) i-a respins candidatura la alegerile prezidențiale. Ea a spus că decizia este nedreaptă și că nu s-a bazat pe motive legate de Constituția României. În timp ce le cerea colegilor să recunoască faptul că în România se încalcă statul de drept, microfonul i-a fost oprit de către președinta ședinței, deoarece a vorbit mai mult decât timpul permis.

 

  • De peste 11 ani o fostă apropiată a lui Mircea Geoană este menținută într-o funcție cheie a statului român, prin susținerea PSD, deși aceasta a avut ceva probleme cu legea și mandatul ei a cam expirat de aproape un an de zile. Prin Hotărârea nr. 48 din 26 iunie 2013 a Senatului României, Ancuța Gianina Opre era numită, pentru un mandat de cinci ani, în funcția de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP). Ancuța-Gianina Opre a fost și, poate încă mai este, urmărită penal într-un dosar deschis de DNA în februarie 2017. Procurorii anticorupție au acuzat-o pe Ancuța Opre de abuz în serviciu. Pentru funcția de președinte al ANSPDCP, pupila lui Geoană este remunerată cu 9.734 de lei, adică vreo 2.000 de euro, plus un „bonus” lunar de vreo 500 de euro de la o universitate privată. Practic, lunar intră în conturile maramureșencei Ancuța Opre vreo 2.500 de euro că deh…de peste 11 ani este menținută de PSD și Mircea Geoană la butoanele Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

 

  • Elena Lasconi, președinta USR, este convinsă că prezența mai multor trupe NATO pe teritoriul național ar descuraja un eventual atac. Totodată, Lasconi consideră că acele drone rusești care intră ilegal în spațiul aerian al României. ar trebui doborâte fără rezerve. Întrebată dacă este de părere că populația României ar trebui să se pregătească pentru un eventual război sau pentru o altă stare excepțională, dat fiind că Rusia amenință constant NATO, inclusiv România, Elena Lasconi a răspuns: „Păi, în ce sens să se pregătească? Adică să băgăm panica în popor și să spunem acuma, gata, ne pregătim pentru război?”. NO COMMENT

 

Campania electorală debutează la 1 noiembrie şi se încheie la 30 noiembrie, ora 7.00. De asemenea, până la 10 septembrie, partidele politice, organizaţiile minorităţilor, precum şi alianţele politice pot depune la Biroul Electoral Central protocoalele de constituire a eventualelor alianţe electorale, conform https://www.roaep.ro/.

Alegerile parlamentare şi prezidenţiale în 2024 au loc în trei duminici consecutive: 24 noiembrie – primul tur al alegerilor prezidenţiale; 1 decembrie – alegerile parlamentare; 8 decembrie – al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: