Siegfried Mureșan: Președinția maghiară a Consiliului UE, prima cu zero rezultate

Sursa: facebook

Eurodeputatul Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Grupului PPE din Parlamentul European, a criticat dur Președinția Ungariei la Consiliul Uniunii Europene, afirmând că aceasta este „prima președinție cu zero rezultate din istoria Uniunii Europene”. În cadrul unei dezbateri cu prim-ministrul Viktor Orban, Mureșan spune că această președinție ar fi trebuit să fie o oportunitate pentru Ungaria de a-și prezenta tradițiile și regiunile însă actualul guvern a ratat această șansă.

„Suntem aici să vorbim despre Președinția maghiară a Consiliului Uniunii Europene, despre relația dintre Uniunea Europeană și Ungaria și despre valorile europene.

Președinția Consiliului este mereu o oportunitate pentru o țară de a-și prezenta poporul, de a-și prezenta tradițiile, de a-și prezenta regiunile și, din păcate, Guvernul actual al Ungariei ratează această oportunitate. O președinție a Consiliului este, totodată, o oportunitate de a veni cu rezultate și, din păcate, această Președinție a Consiliului nu vine cu rezultate.

Acum 13 ani, Președinția maghiară a Consiliului a avut rezultate. Astăzi, deloc. Și permite-mi să spune foarte clar: aceasta este prima Președinție a unui stat membru al Uniunii Europene cu zero rezultate. Astăzi, din păcate, Ungaria este mai slabă și mai izolată ca oricând. Iar acestea sunt consecințele deciziilor dumneavoastră, domnule prim-ministru Orban. Limitați și controlați media în Ungaria. Atacați opoziția, atacați societatea civilă, atacați justiția, atacați lumea liberă și apărați dictatorii.

În loc să lucreze pentru oamenii din Ungaria, acest Guvern lucrează pentru Vladimir Putin. Iar acesta este un lucru care ne îngrijorează pe noi toți. Ungaria pierde oportunități. Când inflația era 6% în Europa, în Ungaria era 18%. Când era 10% în Europa, în Ungaria era 28%. Deficitul este 3% în Europa și este 6% în Ungaria.

Avem fonduri europene disponibile pentru poporul maghiar și ne pare rău să vedem că oamenii din Ungaria ratează aceste oportunități din cauza acțiunilor acestui Guvern.

Actualul Guvern al Ungariei este un obstacol în dorința Uniunii Europene de a ajuta oamenii din Ungaria. De aceea, trebuie să concludem că acest Guvern este, din păcate, rău pentru Europa, este rău pentru Ungaria și rău pentru oamenii din Ungaria”, a declarat Siegfried Mureșan.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: