Bogdan Stoica: Iar ne-au făcut, iar ne-o furăm

Bogdan Stoica

Suntem proști rău. Iar am căzut în capcana simpatiei-antipatiei. Iar ne uităm dacă X e cool sau Y a dat un răspuns mișto, în loc să punem întrebările alea nasoale.

Am vizitat o dată o fabrică ultramodernă, ridicată undeva în România de una din cele mai mari corporații ale planetei. Gazdele, numai lapte și miere. Ia uitați ce vestiare. Ia uitați ce dușuri. Priviți cantina. Iată echipamentele noi, cu bocanci de 300 de euro. Curios, am întrebat unde e locul de fumat. Am fost condus într-un pavilion luxos, din sticlă, cu bănci comode și aer condiționat, amplasat chiar în mijlocul curții. Acolo am văzut anunțul „locul de fumat nu poate fi folosit de mai mult de o persoană”. Fabrica urma să aibă 800 de angajați. Și dacă doar jumătate erau fumători, nu aveau nici o șansă să fumeze zilnic fiecare câte o țigară. Practic, sub pretexul procedurilor de safety, corporația aia limita grav niște drepturi ale angajaților. Dar dacă te uitai doar pe mapă sau la cromul din cantină, nu-ți trecea așa ceva prin cap.

Mi se pare că pățim asta, în pragul acestor alegeri parlamentare și prezidențiale. În loc să întrebăm de TVA, de cash, de plafonul de muncitori străini, de propaganda dubioasă din școli sau de posibilitatea de a acționa militar în Ucraina, ne lăsăm distrași de duelurile verbale și de numărul de meme de pe net. Iar faptul că politicienii nu zic și „am pus toată viziunea noastră pe acest site, uitați-vă și hai să discutăm” arată că asta nu se întâmplă din cauza noastră, ci pentru că așa vor ei. Deci n-au gânduri bune cu noi.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: