VIDEO Fenechiu, despre respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă: E evident, măsura îl ajută pe Ciolacu

Nicolae Ciucă nu o apără pe Diana Șoșoacă, ci un drept constituțional, al unui cetățean, chiar dacă acțiunile și discursul acestuia sunt condamnabile, a afirmat Daniel Fenechiu, în direct, la Puterea Știrilor.

„Nu cred că există cineva din Partidul Național Liberal care să se încoloneze în oastea apărătorilor doamnei Șoșoacă. Însă fiecare cetățean român, prin urmare și doamna Șoșoacă, are niște drepturi și trebuie să se bucure de garanțiile oferite de Constituție. Și atunci, în momentul în care se produce un asemenea derapaj, este normal ca, indiferent despre cine e vorba, reacția să fie una principială”, a explicat senatorul PNL.

La întrebarea dacă proiectul de lege privind candidatura președintelui pentru Parlamentul României ar fi dus de fapt la ruptura coaliției, după cum a declarat senatorul Florian Bodog, Daniel Fenechiu spune că acesta nu a jucat un rol esențial în relațiile dintre PNL și PSD.

„A fost un proiect de lege pe care noi l-am și retras, un proiect despre care președintele a declarat că nu și-l dorește. Una peste alta, e un subiect închis. E o problemă care poate juca un rol în planul relațiilor personale între cei doi președinți și mai puțin în planul relațiilor dintre partide”, a subliniat senatorul PNL.

În legătură cu declarațiile unor lideri PNL potrivit cărora PSD s-ar fi implicat în decizia Curții Constituționale a României de respingere a Dianei Șoșoacă pentru a-l propulsa pe George Simion în turul al doilea, Daniel Fenechiu a enumerat motivele de la baza raționamentului.  În primul rând, unele sondaje arătau că singurul pe care Marcel Ciolacu l-ar putea învinge într-un eventual al doilea tur ar fi George Simion. În al doilea rând, cu două zile înainte ca CCR să decidă respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă, eurodeputatul Dan Nica declara că aceasta nu va intra în cursa pentru alegerile prezidențiale. În ultimul rând, a mai explicat lberalul, cei cinci judecători care au pronunțat decizia sunt numiți de Parlamentul României, dar au fost propunerile Partidului Social Democrat.

„Iată care a fost construcția prezumtivă pentru această concluzie. Cum a fost 100% în realitate? Probabil că doar Dumnezeu știe și vom afla când unul dintre ei își va scrie memoriile, dar e cât se poate de evident că respectiva măsură îl ajută pe Marcel Ciolacu și ajută Partidul Social Democrat. În sensul ăsta s-au exprimat liderii PNL”, a încheiat Daniel Fenechiu.

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: