Promisiuni mincinoase, capcanele traficanţilor de persoane

Sursa foto: Pixabay

Exploatare sexuală ori prin muncă. Sunt realități pe care le trăiesc mulți români, mai ales cei din medii defavorizate. Autoritățile fac campanii de prevenire a traficului de persoane, însă numărul victimelor nu scade nici în rapoartele oficiale. O astfel de campanie derulată de Ministerul de Interne în colaborare cu mai multe ONG-uri s-a desfășurat, luni, pe Aeroportul din Otopeni.

Locuri de muncă bine plătite și promisiunea unor mici beneficii – așa sunt ademeniți cei care devin victime ale traficului de persoane. Este cazul unui ieșean care a reușit recent să scape din sclavia impusă pe teritoriul Marii Britanii, într-o spălătorie auto, în Birminghan, care ar aparține unor cetățeni arabi.

„Când am ajuns acolo, nimic nu era conform celor promise și m-am trezit forțat să muncesc pe sume foarte mici, care nu îmi asigurau nici mâncare. Am locuit într-o baracă pe care am construit-o în curtea spălătoriei. Am scăpat după 3 luni„, a povestit bărbatul.

Acestea sunt doar ultimele trei luni, însă chinul său a durat 2 ani, bărbatul fiind victima unei grupări româno-albaneze. Surse autorizate spun că bărbatul a fost pur și simplu vândut unor cetățeni arabi. În 2022, când a plecat în Anglia, a aflat că drumul până acolo a costat 5.000 de lire și că trebuie să achite datoria din salariu.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: