Virgil Popescu: Îi transmit ministrului Câciu să iasă din lumea basmelor şi să oprească fabulaţiile la adresa mea

Sursa foto: X

Fostul ministru al Energiei Virgil Popescu i-a transmis ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, ”să iasă din lumea basmelor şi oprească fabulaţiile” la adresa sa, întrucât ”PSD este în culpă totală cu blocarea fondurilor din PNRR şi vrea să acopere cu disperare acest lucru”. ”Întreb şi eu, logic, tu până acum, într-un an şi jumătate de când conduci negocierile cu CE, pe PNRR, ce ai făcut, domnule ministru Câciu? De ce nu aţi refăcut procedurile”, a adăugat Popescu.

”Îi transmit ministrului Câciu să iasă din lumea basmelor şi oprească fabulaţiile la adresa mea! Sunt la Bruxelles de nici trei luni, nu de un an! Ştiu că timpul curge altfel când eşti în guvern, dar poate lăsăm poveştile şi ne apucăm de treabă? PSD este în culpă totală cu blocarea fondurilor din PNRR şi vrea să acopere cu disperare acest lucru”, a arătat Virgil Popescu, într-o postare pe Facebook.

El a explicat că PSD a înfiinţat o ”superagenţie” pentru măsurarea eficienţei companiilor de stat, inclusiv organizarea procedurilor de selecţie (AMEPIP).

”Paradoxul pesedist este următorul: PSD şi-a impus oamenii la AMEPIP, fapt sancţionat şi sesizat de Comisia Europeană. Deci agenţia care trebuia să deruleze procedurile de selecţie transparente pentru companiile de stat cu persoane independente dpdv. politic, avea în sine o conducere politizată. La ordinul premierului PSD, conducerea AMEPIP şi-a dat demisia, demonstrând fără urmă de îndoială relaţia de subordonare politică. Nici până astăzi nu avem conducere plină la AMEPIP, doar un interimat, tot politic”, a susţinut Popescu.

Potrivit acestuia, ”culmea ipocriziei este chiar la ministrul Câciu”, pentru afirmaţia: ”atunci când vom analiza exact căile pentru care să ajungem la obiectiv, vom găsi soluţia juridică de aşa manieră încât statul să nu trebuiască să plătească daune”.

”Întreb şi eu, logic, tu până acum, într-un an şi jumătate de când conduci negocierile cu CE, pe PNRR, ce ai făcut, domnule ministru Câciu? De ce nu aţi refăcut procedurile, fix pe OUG 109? Legea vă permite să folosiţi votul cumulativ pentru schimbarea CA-urilor. Răspund tot eu: vă este frică să nu pierdeţi toţi pesediştii implantaţi în CA-urile companiilor de stat, de la Transelectrica şi până la Oil Terminal, să nu mai pomenim de cele din transporturi, unde văd că modelul ales este cel al demisiilor. Aţi văzut vreun pesedist să îşi dea demisia?”, a continuat fostul ministru al Energiei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: