Președintele PPE, în întâlnire cu Nicolae Ciucă: O Românie puternică înseamnă o Europă mai puternică

Sursa foto: Nicolae Ionel Ciucă

Manfred Weber, preşedintele PPE, a transmis joi că îi face plăcere să îl aibă alături, la Summitul PPE, pe preşedintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă, printre prieteni, uniţi în valorile şi viziunea comună.

„Ne face plăcere să vă avem astăzi alături de noi la Summitul PPE – Partidul Popular European, Nicolae Ionel Ciucă — printre prieteni, uniţi în valorile şi viziunea noastră comună. O Românie puternică înseamnă o Europă mai puternică. Împreună, modelăm viitorul Europei”, este mesajul lui Manfred Weber pe Facebook.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi, după participarea la întâlnirea cu liderii PPE, la Bruxelles, că în declaraţia finală a Summit-ului PPE este prevăzut că România şi Bulgaria merită şi trebuie susţinute să intre pe deplin în spaţiu Schengen.

El a precizat că a avut o discuţie cu reprezentantul Austriei şi au convenit că este nevoie de o decizie politică prin care să se finalizeze toate demersurile tehnice.

„Am ridicat problema de a continua să sprijinim şi să avem mesajele cuvenite pentru alegerile de duminică din Moldova, astfel încât să putem să sprijinim drumul proeuropean şi alegerea unui preşedinte proeuropean în Republica Moldova şi nu în ultimul rând, subiectele legate de ceea ce ţine de interesul României, ca ţară de graniţă cu Ucraina şi rolul pe care noi îl jucăm în ansamblul de măsuri care s-au luat şi urmează să se ia la nivelul Uniunii Europene. De asemenea, partea de industrie de automotive şi industrie a oţelului, care este destul de prezentă şi are o contribuţie semnificativă la produsul intern brut al României, iar pe ultimele date am văzut cu toţii că industria a scăzut consistent”, a spus Nicolae Ciucă, la Bruxelles, după participarea la reuniunea liderilor PPE de la Bruxelles.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: