Deputatul AUR care a primit fraudulos locuință de la MApN și a vândut-o de 13 ori mai scump

Sursa foto: X

Deputatul AUR Mircia Chelaru, fost șef al Statului-Major al Apărării, a pierdut definitiv procesul în care cerea revizuirea deciziei de condamnare la 3 ani de închisoare cu suspendare, la care a fost condamnat în 2016 în scandalul „Case pentru generali”. 

Membru al formațiunii politice care promite „case la doar 35.000 de euro”, gen. (r) Mircia Chelaru a scăpat atunci de pușcărie, dar i s-a instituit măsura confiscării speciale cu privire la suma de 170.000 de euro, după ce a obținut o locuință de serviciu în mod fraudulos, apoi a vândut-o la un preț de 13 ori mai mare.

Curtea de Apel București a respins definitiv miercuri, 16 octombrie 2024, revizuirea formulată de Mircia Chelaru, confirmând hotărârea Tribunalului București din data de 30 mai 2024.

Imobil obținut la un preț modic de la MApN

În cererea de revizuire, generalul solicita instanțelor de judecată anularea efectelor hotărârii de condamnare din 27 ianuarie 2016, pronunțată de Curtea de Apel București. Chelaru este parte a unui dosar de cercetare penală care vizează modul în care şi-au cumpărat locuinţele de serviciu fostul ministru al apărării, Corneliu Dobriţoiu, şi alţi zece generali şi colonei.

Atunci, instanța l-a găsit vinovat pe Mircia Chelaru de participaţie improprie la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și i-a dat o pedeapsă orientată spre minimul prevăzut de lege. Generalul Chelaru a primit 3 ani cu suspendare, în condițiile în care legea prevedea între 2 ani și 8 luni și 9 ani și 4 luni.

Pe lângă pedeapsa cu suspendare, instanța a dispus confiscarea specială a sumei de 851.385 de lei de la Mircia Chelaru, cu titlul de „diferenţă dintre preţul încasat pe imobil (respectiv suma de 1.050.300 de lei) şi valoarea apartamentului astfel cum apărea în contabilitatea părţii civile (n.r. – Ministerul Apărării Naționale), de 235.556 de lei”.

În realitate, din actele dosarului reiese că generalul Mircia Chelaru obținuse imobilul de la MApN la „un preț modic”, de aproximativ 23.639 de euro, pe care ulterior l-a vândut cu 300.000 de euro.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: