Deca: O soluţie pentru reducerea supraaglomerării din unele unităţi de învăţământ – consorţiile şcolare

Sursa foto: Ligia Deca

Consorţiile şcolare pot fi soluţia pentru reducerea supraaglomerării din unele unităţi de învăţământ, având în vedere că s-ar putea utiliza în comun spaţiile, inclusiv sălile de clasă, a afirmat, vineri, ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Ordinul pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea şi funcţionarea consorţiilor şcolare a fost publicat săptămâna acesta în Monitorul Oficial.

„O soluţie pentru reducerea supraaglomerării din unele şcoli: consorţiile şcolare. Am publicat Metodologia privind organizarea şi funcţionarea consorţiilor şcolare şi încurajez directorii să iniţieze astfel de parteneriate! Ele pot fi soluţia pentru reducerea supraaglomerării din unele şcoli, pentru că permit utilizarea, în comun, a spaţiilor, inclusiv a sălilor de clasă. De asemenea, folosirea în comun a spaţiilor este o modalitate prin care putem oferi mai multor copii şi profesorilor lor acces la o mai mare varietate de resurse educaţionale: biblioteci, ateliere şcolare, cluburi ale elevilor, baze cultural-sportive”, a scris Deca, pe Facebook.

Potrivit ministrului, acest tip de parteneriat are beneficii şi pentru cadrele didactice – prioritate pentru profesorii din şcolile din consorţiu la completare de normă, transfer sau schimb de posturi.

La constituirea consorţiului şcolar se va ţine cont de posibilitatea de a derula activităţi comune ale elevilor şi ale cadrelor didactice, de distanţa dintre unităţile de învăţământ, căile de acces, existenţa mijloacelor de transport în comun şi a transportului şcolar între unităţile de învăţământ respective.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: