Studenții vor beneficia de ajutorul din partea statului pentru plata chiriilor – Tion

Sursa foto: pexels

 Ministerul Educației a lansat în consultare publică metodologia de acordare a subvențiilor de cazare a studenților care stau în căminele universităților de stat, dar și pentru cei care stau în chirie. Prevederile proiectului se aplică începând cu 1 ianuarie 2025.

Proiectul spune că la începutului anului universitar, studenții trebuie să anunțe în scris universitatea la care sunt înscriși pentru a beneficia de subvenția pentru chirie. Trebuie atașată și o copie a contractului de închiriere, cu dovada de înregistrare de la Direcția de Taxe și Impozite Locale.

Pe lângă subvențiile pentru chirie, în proiectul de metodologie mai apar alte noutăți. Vor beneficia de subvenții studenții din categorii speciale, cum ar fi cei cu dizabilități, cei din familii monoparentale, orfanii, studenții care provin din centrele de plasament și copiii personalului didactic.

Vor exista subvenții și pentru mesele studenților în cantinele universităților.

O altă prevedere este că toate fondurile care rămân nefolosite în cadrul unui an universitar, vor urma să fie folosite anul următor.

Studenții care beneficiază de subvenții pentru cazare și masă trebuie să facă parte din una dintre următoarele categorii:

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: