Scandal în AUR. Partidul lui George Simion cere 60.000 de euro pentru un loc de deputat

Sursa foto: Alianța pentru Unirea Românilor - AUR

Ringo Dămureanu, deputat în cadrul partidului Alianța pentru Unirea Românilor din județul Dolj, a explicat, la Antena 3 CNN, cum formațiunea i-a cerut 60.000 de euro pentru a prinde un loc eligibil la alegerile parlamentare. El a subliniat că mai mulţi membrii din partid se afla în această situaţie, iar cei care nu au cotizat au fost eliminați de pe liste. În acest context, deputatul şi-a anunţat intenţia de a face luni un denunţ la Parchet pentru o cercetare in rem pentru că are suspiciunea că există un grup infracțional organizat. 

Scandalul a ieşit la iveală odată cu mesajul trimis de Marius Lulea, prim vicepreşedinte AUR, pe grupurile interne ale formaţiunii, acolo unde erau menționate sumele cu care candidații trebuie să susțină cheltuielile de pre-campanie și campanie. Potrivit lui Ringo Dămureanu, unii au virat sumele de 60.000 de euro, în timp ce la el decizia s-ar fi luat mai greu.

„Pe scurt pentru primele poziții de județe candidații trebuie să susțină cheltuielile de pre-campanie și campania. Aceste lucruri au fost votate de către Biroul Național Central. Asta înseamnă 100.000 lei, donație, cheltuieli pre-campanie care nu se rambursează și sunt donație în contul partidului. Pentru campanie se merge maximum posibil 190.000 lei și se face contract cu partidul de împrumut. Mulți deja au trecut prin această etapă. La tine decizia a venit mai greu”, se arată în mesajul trimit de Marius Lulea, prim vicepreşedinte AUR, pe care Ringo Dămureanu l-a făcut public.

Întrebat dacă George Simion i-a cerut personal acești bani, deputatul AUR a spus:

„Fix în urmă cu o săptămână, a avut loc ședința Biroului Național de Conducere în care aceste lucruri s-au spus pe față. Sigur, George Simion avut grijă ca telefoanele să fie reținute afară, iar unii deja dăduseră și mai departe. S-a cerut și celorlalți să rezolve situația. Din acel mesaj de la Marius Lulea, vedeți că scrie: în cazul tău (n.r Ringo Dămureanu), decizia s-a luat mai greu. Cred că le-a fost destul de greu ca unicului parlamentar AUR din Oltenia care a avut și cea mai bună activitate parlamentară dintre toți parlamentarii din Oltenia, indiferent de partid și am deținut și cea mai înaltă funcție în statul român din partea AUR, le-a venit greu să ceară banii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: