Bernadette Szocs, fenomenală: o nouă finală la Campionatele Europene. Când joacă pentru medaliile de aur

Sursa foto: Federația Română de Tenis de Masă

Bernadette Szocs s-a calificat astăzi în finala Campionatelor Europene individuale în proba de simplu, după ce a învins-o în penultimul act pe Maria Xiao (Spania) cu 4-1 (11-3, 9-11, 11-7, 11-6, 11-6). În acestă după-amiază, ea va juca două finale, după ieri se calificase în ultimul act și în proba de dublu, unde face pereche cu Sofia Polcanova.

După ce ieri a jucat nu mai puțin de patru partide, două la simplu și două la dublu, toate câștigate, Bernadette Szocs are din nou o zi plină la Campionatele Europene individuale de la Linz. Azi a disputat deja un meci, urmând să mai joace două, ambele cu medaliile de aur pe masă. La dublu, va evolua de la 16.30, în compania perechii Hana Matelova/Barbora Balazova (Cehia/Slovacia), iar la simplu, de la 17.30, chiar împotriva partenerei sale de la dublu, Sofia Polcanova, care a trecut cu 4-1 de Nina Mittelham.

Deși are în palmares zece medalii europene (șase cu echipa, trei la dublu mixt și una la dublu), Berni nu avea până acum niciuna în proba de simplu. Astfel că acum jucătoarea noastră și-a asigurat prima medalie la simplu din întreaga carieră, fie că este argint, fie că este aur. Însă Bernadette Szocs visează doar la cea mai strălucitoare distincție: „Pentru că este prima oară când sunt în această postură, vreau să merg până la capăt și să câștig aurul”, a spus jucătoarea.

La ediția precedentă a Campionatelor Europene individuale de tenis de masă, în 2022, Bernadette Szocs a cucerit două medalii, una de aur la dublu alături de Sofia Polcanova și una de argint la dublu mixt alături de Ovidiu Ionescu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: