Primul sondaj de opinie din 2024: PNL pe locul 2. USR s-a prăbușit

Sursă foto: europarl.europa.eu
Sursa foto: europarl.europa.eu

Potrivit unui sondaj realizat de institutul The Center for International Research and Analyses, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD ar ieși pe locul întâi, urmat de PNL, în vreme ce USR se află abia pe locul patru.

Datele din sondaj arată că PNL se menține, conform analizelor, și la început de 2024 pe locul doi în clasamentul partidelor pentru alegerile europarlamentare, cu 20%. Românii ar alege în proporție de 40% un partid de dreapta sau centru și doar 13% un partid de stânga.

De altfel, remarcăm, potrivit sondajului, că AUR este în ușoară scădere după ultimele scandaluri – pierde voturi care merg către SOS, partidul Dianei Șoșoacă, iar USR este în scădere, la 6 procente sub PNL.

Același studiu arată că românii ar alege în proporție de 40 la sută un partid de dreapta sau centru și  doar 13 la sută un partid de stânga.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1000 subiecți, în luna decembrie 2023, marja de eroare fiind 2-3%.

1. -imagine fara descriere- (alegeri-parlamentul-european_58110300.jpg)

3. -imagine fara descriere- (duminica-alegeri_80142900.jpg)

2. -imagine fara descriere- (de-dreapta_76631100.jpg)

Sondajul a fost realizat de institutul The Center for International Research and Analyses. Echipa The Center are o experiență de peste 20 de ani în cercetare de piață și este formată din sociologi, psihologi și statisticieni care au ca obiectiv atingerea prin intermediul cercetării a subiectelor relevante și identificarea celor mai bune soluții pentru tratarea acestora.

Sondajul a fost realizat în decembrie 2023, la comanda PNL, pe un eșantion de 1000 de subiecți, la nivel național, cu o marjă de eroare de 2-3%.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: