VIDEO Mircea Fechet: „Miza noastră e să intrăm în turul al doilea și să câștigăm alegerile prezidențiale”

Mircea Fechet
Mircea Fechet / Puterea Știrilor

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a fost prezent la ediția specială a emisiunii Puterea Știrilor, cu ocazia lansării candidaturii lui Nicolae Ciucă la președinția României. Acesta a vorbit despre discursul ținut de Nicolae Ciucă, spunând că a fost un discurs pe care foarte mulți români îl așteptau.

„A fost exact discursul pe care îl așteptam în calitate de liberal și coleg de partid. A fost un discurs pe care cred că foarte mulți români îl așteptau. A abordat teme care țin de onoare, credință și de lucruri extrem de simple – educație, satul românesc, sănătate. Orice român mai tânăr sau mai puțin tânăr, femeie sau bărbat, că are o educație o educație mai precară sau studii, a auzit de la Ciucă astăzi lucrurile pe care spera să le audă și pășim în această competiție cu încredere.

Eu sunt foarte optimist și sunt mulțumit de energia pe care am văzut-o astăzi pe scenă”, a spus Fechet.

Acesta a vorbit totodată despre perspectiva unei confruntări Ciucă – Ciolacu în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

„Cel mai probabil asta se va întâmpla. Aceasta e și miza noastră, anume de a intra în turul al doilea și de a câștiga ulterior alegerile prezidențiale. Sper și sunt convins că aceste sondaje pe care le-am văzut în ultima perioadă se vor adeveri și românii vor alege până la urma ceea ce este mai bine pentru ei”.

Întrebat ce așteptări are de la viitorul președinte, Mircea Fechet a spus că:

„Tema schimbărilor climatice, tema riscurilor asociate cu aceste schimbări și cea a mediului, este una de care mă bucur să aud că e o componentă importantă în programul președintelui Ciucă. Cred că în primele pagini ale broșurii am regăsit teme legate de mediu și nici nu avea cum să fie așa. Un mediu mai puțin poluat pe care să îl lăsăm generațiilor viitoare este o temă despre care orice candidat la președinția României ar trebui să vorbească”.

Autor

  • Robert Manea este absolvent al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București și al European Academy of Diplomacy din Varșovia. Are o experiență de peste 7 ani în presa din țară, acoperind subiecte de politică internă și externă.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: