Primarul Sectorului 4 Daniel Băluţă a anunţat începerea lucrărilor de reconstruire totală a Planşeului Unirii

Sursa foto: Daniel Băluţă

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă a anunţat că a semnat contractul de execuţie şi a dat ordinul pentru începerea lucrărilor de reconstruire totală a Planşeului Unirii. Astfel, începând de luni, proiectanţii şi constructorii au la dispoziţie nouă luni pentru realizarea proiectului tehnic şi alte 24 de luni pentru construirea efectivă. Planşeului Unirii, construcţie din beton veche de aproape 100 de ani, susţine o mare parte din Piaţa Unirii şi este încadrată în clasa tehnică IV – nesatisfăcător, din cinci posibile.

„Am marcat astăzi momentul determinant în realizarea acestei lucrări de mare amploare. A fost momentul în care am semnat contractul de execuție și am dat ordinul de începere pentru reconstrucția totală a Planșeului Unirii.
Începând de astăzi, proiectanții și constructorii au la dispoziție nouă luni pentru realizarea proiectului tehnic și încă 24 de luni pentru construcția efectivă, iar șantierul propriu-zis îl vom deschide în prima parte a anului 2025 și vom lucra etapizat, astfel încât traficul rutier să fie cât mai puțin afectat”, a scris primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, într-o postare pe pagina de Facebook.

Contractul pentru realizarea proiectului tehnic şi pentru execuţia efectivă a lucrărilor, atribuit (în urma unei proceduri de licitaţie publică, derulată în Sistemul de Achiziţii Publice-SICAP şi încheiată la finalul anului 2023) unei asocieri de constructori şi proiectanţi cu renume şi cu experienţă în realizarea lucrărilor de infrastructură mare, a fost semnat astăzi, odată cu ordinul de începere pentru activităţile de proiectare, arată comunicatul de presă al Primăriei Sectorului 4.

Finanţarea lucrărilor este asigurată încă de anul trecut, de către Guvernul României, care a alocat suma de aproximativ de 800 de milioane de lei, pentru refacerea Planşeului Unirii, acest obiectiv de infrastructură de o importanţă strategică pentru Bucureşti.

Astfel, în baza documentelor semnate luni, proiectanţii şi constructorii au la dispoziţie 33 de luni pentru reconstrucţia totală a Planşeului. Mai exact, nouă luni de zile pentru realizarea Proiectului Tehnic, iar restul, de 24 de luni pentru execuţia efectivă a lucrărilor de refacere, care vor începe în 2025, cât de curând posibil, în prima parte a anului. Lucrările se vor realiza pe porţiuni, în etape, tocmai pentru a menţine circulaţia auto şi pietonală în zona Unirii şi pentru a NU bloca centrul oraşului.

Citeşte mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL