Referendumul lui Nicușor Dan, constestat în instanță

Sursa foto: Facebook - Nicuşor Dan

Hotărârea Consiliului General al Primăriei Capitalei (CGMB) privind organizarea unui referendum local pe data de 24 noiembrie, simultan cu primul tur al alegerilor prezidenţiale, a fost atacată, vinerea trecută, la Tribunalul București.

Reclamantul, Olaru Paraschiva, a solicitat în contencios administrativ suspendarea executării deciziei CGMB, termenul de soluționare dat de instanță fiind pentru o decizie în cursul acestei zile.

Consiliul General al Capitalei a aprobat, luni, organizarea unui referendum local pe data de 24 noiembrie, simultan cu primul tur al alegerilor prezidenţiale. Bucureştenii vor fi invitaţi să răspundă la trei întrebări. Două întrebări, propuse de primarul general al Capitalei, vizează modul de împărţire a banilor între PMB şi Primăriile de sector, precum şi eliberarea autorizaţiilor de construire în Bucureşti, iar a treia, la iniţiativa PSD, se referă la combaterea consumului de droguri în şcoli.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a explicat marţi că este necesară o prezenţă la urne de 30% pentru ca referendumul local să fie valid.

Nicuşor Dan a precizat că, dacă va fi implementată măsura pe care o propune prin referendum, toate lucrările de construcţii vor fi autorizate de primarul general, inclusiv cele realizate de primăriile de sector. El a explicat că edilii de sector vor avea în continuare atribuţii în ceea ce priveşte: şcolile, străzile secundare, parcurile, colectarea deşeurilor, curăţenia stradală, anveloparea blocurilor, domeniul social.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: