În ultimii 20 de ani, județul Teleorman a fost reprezentat la nivel de prim ministru, de președinte al Camerei Deputaților, ministru de interne și altele. Cu toate acestea, spune deputatul Daniel Constantin, președintele filialei PNL Teleorman, județ nu a evoluat prea mult nici din punct de vedere economic, nici social.
„A fost dezvoltată infrastructura la nivel de comune, au început să vină și aducțiunile de canal și apă, însă lipsește infrastructura mare. Județul Telorman cred că e printre puținele județe din țara noastră care n-are nici măcar 1 metru de autostradă, de drum expres. Avem două orașe care sunt la Dunăre dar care nu sunt valorificate suficient. Este județul care suferă, din păcate, de un fenomen pe care îl întâlnim în toată țara, dar aici suntem pe primul loc la depopulare”, a afirmat Daniel Constantin, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.
Tinerii care termină liceul pleacă la București sau în alte orașe din țară, lucru care duce la un ritm accelerat al depopulării. În plus, investițiile străine au ocolit județul.
„Partidul Social Democrat conduce de 35 de ani acest județ și suntem în situația în care doar 0,1% din investițiile străine au ajuns aici. Imaginați-vă 0,1%. Avem cinci orașe din care lipsesc parcurile industriale. Nu există nici măcar un parc industrial. Cum să aducem investitorii, cum să creăm locuri de muncă? N-avem nici facilități fiscale pentru parcuri industriale, n-avem nici infrastructură mare și, din păcate, forța de muncă activă e din ce în ce mai puțină, cred că trebuie să venim cu anumite soluții, mai radicale și aici. Lurăm astăzi la un program și m-am consultat și cu noul președinte al Consiliului Județean Giurgiu să încercăm, pentru că și acolo, din păcate, suntem pe primele locuri la șomaj, la nivel de trai. Să vă dau un exemplu: față de Brașov, salariul mediu din Teleorman este cu 1.000 de lei mai mic”, a explicat deputatul PNL.
Acesta a dat drept exemplu modelul investițiilor teritoriale integrate Delta Dunării, unde a fost alocat 1.000.000.000 euro, pentru a rezolva anumite probleme structurale.
„Încercăm să creăm un astfel de program între Giurgiu și Teleorman, astfel încât să ne asigurăm că cel puțin din anul 2027, bani europeni care vin din toate programele operaționale să fie alocați doar pentru această zonă. Să rezolvăm aceste chestiuni structurale, să încercăm să creăm parcuri industriale, să încercăm să creăm infrastructură mare, facilități fiscale, forță de muncă specializată care să atragă investitori și să crească nivelul de trai. Acesta e unul din proiectele pe care ni le propunem și sunt convins că prin atragerea de oameni specializați putem să le punem în practică. Dar cred că după alegerile parlamentare și în județul Teleorman va trebui să încercăm să creăm perspectiva, cel puțin până la viitoarele alegeri, de schimbare. Oamenii trebuie să aibă încredere, să încerce să vadă și cum este sub administrație liberală, dacă se dezvoltă că lucrurile mai bine sau nu. Și există exemple în toată țara în care sub administrații liberale lucrul a evoluat mult mai bine decât sub administrațiile PSD”, a încheiat Daniel Constantin.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News