O parte din creditori scad dobânzile. Ghidul de refinanțare pe înțelesul tuturor

Sursa foto: Pexels

Legea care plafonează dobânzile pentru IFN-uri și reglementează activitatea recuperatorilor de creanțe a forțat creditorii să ia măsuri înainte de intrarea în vigoare a acesteia – 11 noiembrie 2024. 

Legea prevede, printre altele, că, pentru împrumuturile de până în 25.000 de lei emise de către instituțiile financiare nebancare, începând cu 11 noiembrie 2024, clientul nu poate plăti mai mult decât dublul sumei împrumutate. În plus, costul total al creditului pe zi este limitat la 0,6%, 0,8% sau1%, în funcție de suma împrumutată.

Unul dintre creditori a lansat deja un Ghid de refinanțare care explică și care sunt condițiile de eligibilitate pentru acest demers cu ajutorul căruia dobânzile scad de la intervalul 49%-76%, la 35% și 69.5%.

Pentru că finanțăm nevoi reale, am adaptat structura de produse în așa fel încât să putem oferi unui număr mai mare de români acces la soluții financiare potrivite nevoilor și posibilităților lor. Prin noile produse, clienții noștri vor plăti mai puțin pentru aceeași sumă împrumutată. Totodată, ei pot accesa sume mai mari, pe termen mai scurt, păstrând aceeași valoare a ratei. Am ajustat dobânda fixă pentru creditele noastre și ea scade astfel la valori cuprinse între 35% și 69.5%, de la intervalul 49%-76%. Concret, un client care ia un împrumut de 4.500 de lei, valoarea medie a unui împrumut, va avea un cost total mai mic cu peste 1.400 de lei, calculat pentru un credit cu rate săptămânale și cu serviciul opțional și contracost de gestionare a creditului la domiciliu, o alegere tipică portofoliului nostru”, au declarat pentru „Adevărul” reprezentanții Provident, precizând că Legea se aplică contractelor noi și, în anumite condiții, contractelor contractelor în curs. Criteriile în vigoare prevăd:

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: