Analist economic: Prețurile vor crește semnificativ în următorii doi ani

Adrian Negrescu

Adrian Negrescu, invitat la Puterea Știrilor, a vorbit despre investiții și dacă, în perioada următoare, ar fi sau nu un moment propice pentru a achiziționa imobile și alte bunuri.

„În această perioadă, cei care au probleme financiare încearcă să scape de de imobile, de case, de terenuri, de tot felul de bunuri și le poți găsi la niște prețuri mai bune decât în alte perioade. Gândiți-vă, de exemplu, la credite, la zona imobiliară. Păi una e să ții acum un imobil, o casă care are un anumit preț și alta va fi peste 1,5 ani, doi, atunci când și creditele vor fi mai ieftine și piața imobiliară va reveni din nou pe plus. Se va înregistra din nou un punct financiar. Probabil, prețurile vor crește semnificativ în următorii doi ani”, avertizează specialistul.

Întotdeauna, în perioadă de criză economică este bine ca cei care își permit financiar să facă achiziții, pentru că prețurile sunt foarte mici, recomandă Negrescu. El trage și un semnal de alarmă cu privire la investițiile în criptomonede, dar și în imobiliare care pare „de vis”, dar care, în realitate, i-ar putea lăsa pe cumpărători cu gaură considerabilă în buzunar.

„Multă, multă atenție la cum ne cheltuim banii, la ce investim. Atenție la zona de crypto. Mie mi se pare o bună speculativă și mare atenție la cheltuielile care țin de credite, dobânzi și investițiile astea imobiliare, mai ales în niște zone – blocuri construite pe câmp, fără resurse de apă, fără canalizare, fără energie electrică. Încercați să ieșiți din zona tentantă a chilipirurilor și să alegeți mai mult cu capul, să cântăriți mai mult decizia înainte de a plăti practic pentru un bun, indiferent de ce natură este acesta”, conchide Negrescu.

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: