Prezidențiale 2024. Jurnal de campanie – 7 noiembrie. George Rîpă nu o mai consiliază pe Lasconi. Cristian Diaconescu, acuzat că și-a însușit conceptul unei organizații din România. George Simion a refuzat ca specialiștii de la DNSC să repare site-ul AUR. Campania electorală e plină de erori de comunicare și umor involuntar. Ana Birchall, atac la adresa campaniilor pe bani publici. Kelemen Hunor cere simplificarea procedurilor administrative.
- George Rîpă nu o mai consiliază pe Lasconi. Consultantul politic a primit de la USR 16.000 de euro pe lună de USR pentru „furnizare servicii de strategie politică și strategie de comunicare”.
Într-un răspuns oficial pentru PS News, USR recunoaște că George Rîpă a fost angajat de USR pentru a face strategia politică și strategia de comunicare pentru alegerile prezidențiale a Elenei Lasconi. În prezent, potrivit USR, George Rîpă nu o mai consiliază pe Lasconi. Cel mai probabil, decizia are legătură cu demisia managerului de campanie Lucian Stanciu Viziteu, el fiind cel care l-a adus pe Rîpă la partid.
„Partidul Uniunea Salvați România a avut în trecut două contracte de furnizare servicii de strategie politică și strategie de comunicare încheiate cu societatea unde dl. George Rîpă deține funcția de Administrator, pentru sumele de 6.000 de euro/ lună, respectiv 10.000 de euro/ lună.În prezent, Partidul Uniunea Salvați România nu are contracte încheiate cu dl. George Rîpă ori cu societatea la care acesta deține funcția de Administrator”, se arată în răspunsul oficial trimis PS News.Unii membrii din partid consideră că suma este una exagerată, iar fondurile pentru salariul consilierului ar veni din subvenția publică acordată partidului.
- Cristian Diaconescu, acuzat că și-a însușit conceptul unei organizații din România. Candidatul independent la alegerile prezidențiale din 2024, este acuzat că și-a însușit în cadrul programului său conceptul organizației Code for Romania ca fiind o idee proprie.
„Ca arbitru, voi milita pentru promovarea criteriului competenței la numirile în funcțiile publice. Apartenența politică trebuie să înceteze să mai fie singura virtute. Voi promova, de asemenea, transparența nominalizărilor pentru aceste funcții. Pentru transparență, voi promova tehnologia și în cadrul Administrației Prezidențiale și voi folosi experiența programatorilor români pentru un “Cod pentru România” care să stimuleze creativitatea în obținerea soluțiilor tehnice optime pentru transparența administrativă și interacțiunea cu cetățenii. A sosit momentul ca Palatul Cotroceni să fie deschis, din toate punctele de vedere, publicului român”, se arată pe site-ul său de campanie electorală.
- George Simion a refuzat ca specialiștii de la DNSC să repare site-ul AUR, după ce acesta fusese atacat cibernetic. DNSC a anunțat, miercuri, că specialişti din cadrul Direcţiei Generale Operaţiuni Tehnice au luat legătura, în cursul zilei de miercuri, atât cu reprezentanţii companiei de hosting ai site-ului AUR cât şi cu reprezentanţii AUR, pentru a oferi sprijin tehnic pentru remedierea atacului cibernetic asupra site-ului formațiunii conduse de George Simion, însă li s-a comunicat că nu este nevoie de asistenţă în acest caz, iar problema va fi gestionată de deţinătorii site-ului.
Atacul cibernetic asupra site-ului oficial al Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor se numeşte defacement şi reprezintă înlocuirea neautorizată a interfeţei paginii web prin exploatarea unor vulnerabilităţi de securitate, a precizat, miercuri seara, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică.
- Campania electorală e plină de erori de comunicare și umor involuntar. Ludovic Orban, președintele Forței Drepte și candidat la alegerile prezidențiale din partea acestei formațiuni politice, și Mircea Geoană, candidat independent la cea mai înaltă funcție în stat, au devenit virali pe Tik Tok cu o compilație amuzantă realizată de un abonat al rețelei de socializare.
Ludovic Orban interpretează melodia „Epilog” a formației Vama Veche, iar Mircea Geoană încearcă să cânte cunoscuta melodie „Hallelujah” a lui Leonard Cohen. Suprapunerea celor două „interpretări” a atras numeroase ironii pe rețeaua de socializare, iar autorul și-a intitulat postarea „Formația “Afonii României”, membrii Orban și Geoană”.
Prestațiile lui Ludovic Orban și Mircea Geoană pot fi ascultate AICI.
Amuzament a stârnit și sloganul de campanie al candidatului PSD la Primăria Urlați: ”Urlați Împreună!”. Tot el are în campania online și sloganul ”Urlați Miu”.
În București, Nicușor Dan a afișat banere cu mesajul „Matematică Nu Usturoi”, cu trimitere la campania lui Cristian Popescu Piedone, care a promovat consumul de usturoi.
De asemenea, organizația de tineret a partidului REPER a postat pe rețelele sociale mai multe mesaje politice cu caracter sexual pentru mobilizarea la vot a simpatizanților.
”Poziția noastră preferată e cu tine deasupra buletinului de vot, prima dată într-o secție de votare”, e unul dintre mesaje, însoțit și de o imagine sugestivă. ”Astăzi facem 69 de zile până la vot. Ne place cum gândiți, ne vedem la urne pe 9 iunie”, e alt mesaj, în care numărul 69 e scris cu caractere mult mai mari decât restul textului.
- Candidata la președinție Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei, a lansat, marţi, un atac dur la adresa partidelor politice care primesc sume uriaşe din banii publici pentru a “face propagandă la televizor” şi a controla “discursul media”, făcând o paralelă cu interferenţele Rusiei în recentele alegeri din Republica Moldova.
“Propagandă plătită: Rusia în Republica Moldova vs. Partidele politice în România – două feţe ale aceleaşi monede toxice! Rusia a pompat peste 39 de milioane de dolari în Republica Moldova pentru a manipula alegerile şi a păstra ţara sub influenţa sa. În acelaşi timp, în România, partidele politice primesc peste 60 de milioane euro din bani publici, banii noştri, pentru a face propagandă la televizor, controlând discursul media şi ‘spălând’ constant imaginea politicienilor”, a scris Birchall pe pagina sa de Facebook.
- Candidatul UDMR la alegerile prezidențiale, Kelemen Hunor, cere simplificarea procedurilor administrative în cazul permiselor de conducere. El a dezvăluit, într-o emisiune la Fanat1k, că în urmă cu doi ani a rămas fără permis pentru 90 de zile, după ce a fost prins șofând cu viteză excesivă pe șoselele din Bihor. Hunor a povestit întâmplarea pentru a sublinia că, după ce a susținut cu succes examenul pentru recuperarea permisului după 60 de zile, a trebuit să trimită acest rezultat către IPJ Bihor, deși informația „se vede în sistem”.
În acest context, Kelemen a spus că susține schimbarea legii în sensul simplificării procedurilor administrative.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News