De ce n-ar trebui interziși minorii la festivaluri

Sursa foto: Inquam Photos / Simion Sebastian Tataru

Invitată în studioul Puterea Știrilor, Natalia Intotero, ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a vorbit, printre altele și despre prezența minorilor la festivaluri, în contextul în care un amplu scandal a împărțit opinia publică în două, în urma unei prestații a cântărețului Gheboasă.

„Eu vreau să vă spun că în urmă cu ceva ani am fost și eu, din curiozitate, și chiar nu am văzut tineri drogați acolo (n.r – festivalul Untold). De asemenea, am văzut părinți care erau cu copii. Eu vă spun că în urmă cu ceva ani am fost și nu am întâlnit lucruri care să mă facă să mă gândesc că e un pericol pentru minori. Nu știu cum este acum, dar erau foarte bine organizați, și dacă atunci au fost foarte bine organizați când au fost la început, cred că acum sunt și mai bine organizați.

Am întâlnit părinți cu copii minori, cu copii de câteva luni, care îi duceau în timpul zilei când erau artiști care interpretau muzică adaptată vârstei copiilor până în 5-6 ani și erau foarte încântați copiii. Deci până la urmă este alegerea fiecărui părinte și a familiei în egală măsură. Însă, cred că ar trebui să conștientizeze pericolele la care se pot expune acești minori. Însă, să îngrădești anumite drepturi nu este în regulă, dar totul ține de educație”, a declarat ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

 

​Jandarmeria Cluj a anunțat că, după apariţia controverselor legate de concertul susţinut de trapperul Gabriel Gavriş, cunoscut sub numele de scenă Gheboasă, s-a autosesizat şi l-a amendat pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora. De asemenea, în urma spectacolului susţinut la festivalul Untold a fost sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Piesa care a provocat controverse în spaţiul public este numită „Ţiganca”, iar versurile sunt vulgare şi jignitoare la adresa femeilor. Piesa a fost cerută de public, spectatorii cântând versurile împreună cu interpretul

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: