Stadion de aproape 100 de milioane de euro într-un oraș cu echipă în Liga a III-a

Sursa foto: Primaria Oradea

Oradea este orașul unde va răsări un nou stadion ultramodern, chiar dacă fotbalul este la momentul actual aproape inexistent în urbea din vestul țării. Primăria a anunțat că demarează construcția unei arene care va costa 472 de milioane de lei, adică aproximativ 94 de milioane de euro.

După ce echipelor Steaua, Rapid, Petrolul, U Craiova, U Cluj sau CFR li s-a rezolvat problema stadioanelor, la ora actuală se lucrează la stadioanele din Constanța, Timișoara și Pitești. Discuții sunt pentru cele ale lui Dinamo și Corvinul, iar pe listă a apărut un nou proiect, la Oradea. Asta deși orașul bihorean încă nu are echipă în primele două ligi. Ce-i drept, FC Bihor e pe locul 1 în Seria 8 din Liga a III-a, dar până la promovare mai e cale lungă.

Arenă ultramodernă, de 16.000 de locuri, ar urma să fie gata în 2027. Primăria Oradea și Guvernul României au realizat un parteneriat pentru a construi un stadion care se ridică la cele mai înalte standarde. „Prin votul Consiliului Local de joi, am aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării – Compania Națională de Investiții a amplasamentului pe care se va ridica noul stadion al orașului, situat pe strada Făgărașului nr. 2”, a transmis primarul.

Noul stadion va avea 16.000 de locuri. Va beneficia de un hotel cu restaurant, săli de conferințe și centru spa pentru recuperare sportivă. Valoarea totală a investiției se ridică la 972 de milioane de lei, aproximativ 94,4 milioane de euro.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL