DOCUMENT Ordonanța privind migrația aleșilor locali

Proiectul de ordonanță care permite aleșilor locali să schimbe partidul fără a își pierde funcția a fost astăzi pus în dezbatere publică.

Iată câteva dintre prevederile proiectului :

„Art. I. (1) Pentru anul 2014, prinderogare de la prevederile art. 9 alin. (2) lit. h1) şi art. 15 alin. (2) lit. g1) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 912 din 7 octombrie 2004, cu modificările și completările ulterioare, în termen de 10 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni, precum şi candidaţii care au fost declaraţi supleanţi, isi pot exprima  în scris opțiunea cu privire la partidul politic din care doresc să facă parte,  fără ca aleșii locali respectivi să-și piardă calitatea dobândită în urma alegerilor.

(2) Declarația prevăzută la alin. (1) se depune de către primari, respectiv de către preşedinţii consiliilor judeţene la:

partidul politic sau la organizația minorității naționale, după caz, din care optează să facă parte; autoritatea deliberativă a unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale pentru care a candidat, prin intermediul secretarului unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale respective.”.

Citește documentul integral:

ORDONANȚA DE URGENTA PENTRU REGLEMENTAREA UNOR MASURI PRIVIND ADMINISTRATIA PUBLICA LOCALA

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: