Cum este văzută candidatura Monicăi Macovei în interiorul PDL

Deputatul PDL Mircea Toader a vorbit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, despre retragerea lui Cristian Diaconescu din cursa pentru Cotroceni, dar și despre candidatura la prezidențiale a colegei sale de partid, Monica Macovei.

Despre Cristian Diaconescu, Mircea Toader a declarat că, pentru el, Diaconescu „este o dezamăgire ca om politic și că îi  pare rău că s-a întâmplat aşa ceva”.

„Era previzibil ca Diaconescu să se dea deoparte şi să rămână Elena Udrea. Pentru mine, Cristi Diaconescu este o dezamăgire ca om politic, atâta timp cât ai declarat că te lupţi, că eşti integru şi că ţi se apare absolut anormal ca această candidatură care a fost primită să fie retrasă. După aia te întorci ca un căţel: asta vreau să fac, am greşit, mă întorc înapoi. Sigur, că întrebările au fost clare dacă a fost forţat, însă nimeni nu va spune că l-a forţat cineva. Aţi văzut şi discursul preşedintelui (Traian Băsescu-n.r): e un băiat foarte bun, probabil că a avut el un moment de rătăcire şi rătăcirea s-a adeverit. Îmi pare rău că s-a întâmplat aşa ceva, iar această modalitate de constrângere nu va face bine nimănui”, a transmis Mircea Toader.

Deputatul democrat liberal afirmă despre Monica Macovei că „este o surpriză neplăcută”. Acesta a mai transmis că  pe Monica Macovei nu a dat-o nimeni afară din partid și că  statutul PDL prevede că este dată afară numai dacă va candida.

”Pentru mine, Monica Macovei este o surpriză neplăcută, ca să fiu sincer. Nu ştiu ce a motivat-o, dar vă spun un singur lucru, că de la declaraţia de a candida şi până la depunerea candidaturii este un drum. Pe ea nu a dat-o nimeni afară, statutul nostru prevede că este dată afară numai dacă candidează. Deocamdată ea doar a declarat că va candida. Dacă însă îşi va înscrie candidatura vom aplica statutul” a mai spus Toader.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: