Angajaţii din Guvern sunt nemulţumiţi de lipsa unei consultări cu partenerii sociali în privinţa măsurilor de austeritate propuse de Executivul condus de Ilie Bolojan. Potrivit liderului sindical Noni Iordache, salariaţii din guvern şi-ar fi dorit ca aceste măsuri să înceapă „cu cei care se bucură de sinecuri, privilegii şi protecţie a partidelor”, „plătiţi regeşte pentru loialitatea politică”, „să înceapă cu agenţiile, cu consiliile de administraţie”, şi nu tot cu „categoriile sociale vulnerabile” din România, „cel mai uşor de sacrificat”.
”Suntem nemulţumiţi, în primul rând, pentru că nu a existat o consultare cu partenerii sociali. În al doilea rând, cred că toată lumea e de acord că nu putem accepta versiuni surogate ale austerităţii, ele vizând, de fapt, toate categoriile vulnerabile din România. Ne uităm la elevi, la studenţi, la pensionari, la lucrătorii din administraţia publică, exact acele categorii sociale care sunt cel mai uşor de sacrificat. Adică am fi dorit ca aceste măsuri să înceapă cu cei care se bucură de sinecuri, de privilegii, care se bucură de protecţia partidelor, care sunt plătiţi regeşte pentru loialitatea politică, să înceapă cu agenţiile, cu consiliile de administraţie”, a declarat, luni, Noni Iordache, la digi 24.
Acesta a spus că angajaţii Guvernului sunt nemulţumiţi că după măsurile de austeritate luate de membrii Executivului rămân în continuare aşa-numitele „salarii nesimţite”.
„Avem în istorie perioada 2009-2010, când am avut o recesiune în România şi nu am văzut pe nicăieri ca toate aceste comisii, comitete şi indemnizaţii să fi fost reduse”, a afirmat Iordache.
Întrebat dacă speră ca de această dată să se ajungă la echitate socială şi ca premierul să ajungă şi la acele persoane „protejate”, Iordache a spus că problema este că România „duce lipsă de modele comunitare”.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News