Anastasiu spune că UAT-urile nu vor mai primi compensări de la Guvern dacă nu devin eficiente

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Vicepremierul Dragoş Anastasiu a declarat, că planul Guvernului este să nu mai dea compensările către unităţile administrative teritoriale (UAT-uri), dacă nu se eficientizează şi dacă există companii ale statului care sunt pe pierdere de 3 ani. 

”Vom negocia, respectiv, Consiliile de Administraţie, la îndemnul AGA, la îndemnul ministerilor şi vor negocia cu persoanele la care legea nu se aplică retroactiv, dar asta încă mai studiem în acest moment, dacă există vreo posibilitate. Dacă nu vor şi nu vor, până la urmă nu putem să facem lucruri ilegale. Nu putem să facem decât ce zice legea şi dincolo de asta”, a spus vicepremierul Dragoş Anastasiu, la Antena 3, despre reforma companiilor de la stat.

Dragoș Anastasiu a precizat că este vorba de 1338 de companii, dintre care 200 fac 96% din cifra de afaceri şi sunt companii mari şi naţionale şi restul sunt foarte, foarte multe, 1100 şi ceva de companii, care unele sunt profitabile, unele nu.

”Nu cred că putem aplica reguli la toţi deodată. Unele se ocupă de parcări, altele se ocupă de apă-canal. Unele dintre ele sunt profitabile şi e treaba lor dacă vor să fie aşa. Cele care nu sunt profitabile, pentru ele trebuie găsite soluţii. Vă dau un exemplu. Vorbim de vreo 820 de SRL-uri. Trebuie văzut cu ce se ocupă. Vă dau un exemplu, apă canal. Sunt multe companii locale, prin comune, prin oraşe mici, care se ocupă de apă canal. Acolo putem să comasăm, pentru că putem să ducem către operatorul regional toată această activitate, să prea activitatea de distribuţie şi de facturare a apei şi a canalului. Ăsta este un exemplu. Unii, care sunt 3 oameni se ocupă de parcările din nu ştiu ce oraş. Ăia pot să vină înapoi în primărie, se desfiinţează compania respectivă. Ce este important de ştiut este că ce intenţionăm noi este să nu mai dăm compensările care se dau de la Guvern către unităţile administrative teritoriale (UAT-uri), dacă nu se eficientizează. Dacă ai chestia asta şi e pe pierdere de 3 ani, ori o faci să fie profitabilă, ori nu mai cere bani de la întreg poporul român”, a spus Anastasiu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: