Faptul că niște oameni văd că vine cineva și taie un spor de antenă, de periculozitate, de confidențialitate și la finalul lunii constată că au salariul diminuat este o problemă reală, spune Mihnea Predețeanu, invitat în ediția de joi, 17 iulie, a emisiunii Puterea Știrilor.
De asemenea, dacă ne uităm la numărul bugetarilor, comparativ cu alte state, România are mai puțini, însă problema noastră nu este numărul acestora ci randamentul lor, cu alte cuvinte trebuie să ne raportăm la cât de eficienți sunt cei care lucrează în aparatul de stat, a afirmat analistul.
„Dacă am atrage fonduri europene pe bandă rulantă, nu cred că ar fi cineva absurd să spună că nu trebuie să-I motivăm pe acești oameni. (…) Avem o problemă reală când vorbim despre numărul polițiștilor, despre numărul profesorilor, al medicilor, asistenților”, a adăugat invitatul.
Însă în ce privește numărul de funcționari din administrația centrală și locală, spre exemplu, aici este nevoie de o analiză riguroasă.
„Adică o comună cu 10-50.000 de locuitori, sau un oraș, un municipiu mic, are o administrație supra-dimensionată și au existat astfel de cazuri. Acolo cred că, de fapt, există un semn de întrebare, adică trebuie revăzut felul efectiv în care gestionăm împărțirea acestor bugetari. Nu vreau să transformăm toată povestea aceasta în care noi spunem că trebuie să reformăm statul, avem la conducere un prim-ministru care, cel puțin, dă impresia și arată că își dorește reforme, să transformăm toată povestea asta într-o vânătoare de vrăjitoare. Mergem, îi închidem pe toți, le tăiem salariile tuturor, îi dăm pe toți afară”, a explicat analistul.
Este posibil, ca, adoptând acest gen de atitudine, cu concedieri și reguli foarte stricte din punct de vedere al salarizării, în momentul în care căutăm oameni care să lucreze în aparatul de stat să nu îi mai găsim, a încheiat Mihnea Predețeanu.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News