Ministrul ungar revoltat de respingerea României și a Bulgariei din Schengen

Sursa foto: Facebook

Uniunea Europeana trebuie să privească extinderea ca pe o prioritate, deoarece integrarea Balcanilor de Vest ar consolida considerabil blocul, a declarat ministrul de externe al Ungariei, Péter Sziártó. El a vorbit și de extinderea Spatiului Schengen și -a declarat în favoare integrării țării noastre și a Bulgariei.

Ministrul maghiar de Externe a declarat că este „rușinos faptul că Bulgaria și România nu sunt încă membre ale zonei Schengen”.

De asemenea, ministrul a precizat cà extinderea UE este esentialã pentru rezolvarea acestor probleme.

Referindu-se la declarația recentă a presedintelui Consiliului European, Charles Michel, potrivit câreia termenul limită pentru extinderea UE ar trebui să fie 2030, Sziliártó a declarat că aceasta ar putea fi intreprinsă „mâine”, relatează schengenvisainfo.

Ministrul ungar a menționat că UE va deveni mai mare si mai puternică, cu un spațiu mai mare pentru cooperare economică.

El a subliniat că extinderea va cuprinde si cea mai important rută de tranzit pentru combustibilii fosili, subliniind că reformele trebuie să fie raționale și bazate pe bunul simț, acordând prioritate extinderii și find puse în aplicare cât mai curând posibil.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: