Nicușor Dan, favorit la casele de pariuri

nicusor dan
Sursa foto: Nicușor Dan

Nicușor Dan este favorit să obțină un nou mandat de primar general al Capitalei, conform cotelor la casele de pariuri, fiind urmat de Gabriela Firea (PSD) și de Ciprian Ciucu (PNL).

Actualul primar general are o cotă de 1,6, în vreme ce fosta fosta știristă a antenelor, a cărei imagine a fost zdruncinată în ultimele luni din cauza implicării în scandalul „azilelor groazei”, este cotată cu 2,2, potrivit MainNews.

Cei doi sunt urmați de Ciprian Ciucu, cotă 5, însă primarul Sectorului 6 nu și-a anunțat până în acest moment intenția de a candida. „Bookmakerii” le dau șanse bune și fostului ministru al sănătății, Vlad Voiculescu (cotă 7), liderului AUR, George Simion (cotă 8), dar și actualului ministru liberal al energiei, Sebastian Burduja (cotă 10). La polul opus se află Ludovic Orban (cotă 50) și primarul Sectorului 1, Clotilde Armand (cotă 100), în condițiile în care probabilitatea să-i vedem pe aceștia concurând este destul de mică.

În schimb, din ofertă lipsesc posibil candidați cu greutate, cum ar fi primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, sau primarul Sectorului 3, Robert Negoiță. Niciunul dintre aceștia nu și-a anunțat până acum intenția de a se înscrie în cursa electorală.

Nicușor Dan a preluat șefia Primăriei Capitalei în octombrie 2020, după ce, beneficiind de susținerea PNL și USR, a reușit să o învingă în alegeri pe Gabriela Firea, primar general la vremea respectivă. De atunci și până acum, imaginea lui s-a mai erodat, în condițiile în care majoritatea investițiilor promise se derulează cu mare dificultate. În același timp, după plecarea lui Ludovic Orban, liberalii par tot mai înclinați spre a merge pe cont propriu la viitoarele alegeri sau într-o coaliție, fie și informală, cu actualii parteneri de guvernare de la PSD.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: