Din „suspect” în „dopaj probabil”. Cum s-a transformat cazul Halep

Sursă foto: Twitter (X)

Ipoteză șocantă lansată de revista americană Sports Illustrated, potrivit căreia verdictul în cazul Simonei Halep a fost schimbat când experții care examinau pașaportul biologic al sportivei au aflat identitatea jucătoarei noastre, este explicată pe îndelete de Howard Jacobs, avocatul româncei.

Revista „Sports Illustrated“ a scris că doi dintre experții care au analizat cazul lui Halep erau pregătiți să o declare nevinovată pe sportiva noastră, însă și-au schimbat radical decizia în momentul în care au aflat identitatea sa. „Am luat legătura cu un membru al echipei Halep săptămâna trecută.

Ca parte a apărării sale, aceasta susține că doi dintre membrii tribunalului ar fi fost, se pare, pregătiți să o exonereze pe sportivă pe baza faptelor și a forței probelor. Apoi au descoperit identitatea lui Halep și și-au schimbat efectiv votul, transformând-o în vinovată. Dacă este adevărat, acest lucru este, evident, profund îngrijorător și ar reprezenta o adevărată corupție la vârful tenisului“, au scris jurnaliștii de la „Sports Illustrated“.

Și-au schimbat opinia chiar când au aflat numele celei judecate

Avocatul Howard Jacobs, unul dintre apărătorii Simonei Halep, a detaliat acest caz pentru publicația americană „Front Office Sports“. „În decembrie, doi dintre cei trei experți externi au stabilit că datele pașaportului biologic sunt «suspecte» – o apreciere care nu ar fi condus la o a doua acuzare din partea ITIA pentru Halep. Ei știau că eșantionul provine de la un jucător de tenis, deoarece analiza datelor include și programele competițiilor. Dar nu au știut că este vorba despre Simona, probele fiind anonime“, au scris cei de la FOS, conform adevarul.ro.

Jacobs dezvăluie: „Apoi ITIA a oferit informații suplimentare experților, inclusiv că acest jucător a fost testat pozitiv pentru Roxadustat la sfârșitul lunii august 2022. Nu a fost nevoie să-i spună numele, pentru că era bine-cunoscut faptul că Simona fusese testată pozitiv pentru Roxadustat, suspendarea ei provizorie din octombrie fiind deja mediatizată“.

Articolul integral AICI. 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: