Statul nu mai poate ţine pasul cu numărul prosumatorilor: E nevoie de o reformă

Panouri Fotovoltaice / Facebook
Sursă foto: Facebook / Panouri Fotovoltaice

”Dacă România se poate mândri cu o creştere într-un domeniu în ultimii 2 ani, cu siguranţa ne putem referi la creşterea exponenţială a numărului de prosumatori persoane fizice majoritar, dar şi persoane juridice. Doar în primele şase luni din anul 2023, numărul prosumatorilor a escaladat de la circa 40.000, câţi erau la finele anului 2022, la peste 77.600 de prosumatori, capacitatea lor de producţie crescând de peste 2,3 ori în intervalul analizat”, a transmis, joi, AMPEER, într-u comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că acesta este doarb începutul, iar ”statul roman, prin ANRE, companiile distribuitoare de energie din România şi furnizorii nu au putut ţine pasul, din punct de vedere tehnic şi birocratic, cu apetitul românilor de a deveni semi-independenţi energetic cu scopul de a-şi diminua facturile la energie electrică prin montarea unui sistem fotovoltaic”.

”AMPEER, reprezentând interesele prosumatorilor din România, consideră că este necesară o reforma legislativă fundamentală, alături de schimbări majore şi investiţii de anvergură în dezvoltarea reţelelor muribunde, în care, de prea mulţi ani, nu s-a investit aproape nimic”, a mai transmis organizaţia.

Organizaţia anunţă că are soluţii pentru armonizarea legislaţiei actuale cu cea europeană, dar şi propuneri concrete pentru mărirea capacităţii de producţie ”pentru cea mai ieftină şi facilă energie de pe Terra, cea de la Soare”.

Citește mai mult AICI.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: