Marcel Ciolacu către reprezentanții cultelor religioase: Sunt conștient de situația salarizării

marcel-ciolacu
Sursa foto: Captură video

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni, în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii cultelor religioase din România că nu îii este străină situaţia privind salarizarea personalului neclerical, precum şi solicitările de majorare la nivelul salariului minim pe economie. ”Sper ca, împreună, să construim nu doar cămine, ci mai ales să ajutăm aceste categorii de persoane vulnerabile prin programe şi activităţi cu caracter social şi medical, realizate de unităţile de cult, la nivel local”, a mai spus premierul, el mulţumind bisericii pentru răspunsul prompt, venit în urma apelului făcut în urmă cu câteva luni, atunci când se confruntau cu ororile din Azilele Groazei. Guvernul pe care îl conduc va continua să sprijine construirea şi renovarea lăcaşurilor de cult, a arătat Ciolacu.

”Este o bucurie pentru mine să vă am invitaţi astăzi aici, la Palatul Victoria. În acelaşi timp, este o mare onoare să fiu parte a acestei întâlniri care, cred eu, este oglinda colaborării şi bunei-înţelegeri între TOATE cultele religioase din ţara noastră. Şi mă bucur că, de-a lungul timpului, am putut avea o contribuţie la consolidarea parteneriatului care există între stat şi culte. Avem în România o afiliere religioasă de peste 99%. Acest procent arată clar rolul esenţial pe care comunităţile religioase îl au în modelarea vieţii sociale, culturale, educaţionale, dar, mai ales, spirituale a românilor”, a spus premierul în discurs.

Premierul a arătat că ”suntem un popor care a aderat în mod structural la valorile democratice, europene, valori inspirate de drepturi fundamentale precum libertatea religioasă şi libertatea de conştiinţă”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: