Klaus Iohannis: Casa Francofoniei reprezintă o dovadă a apartenenţei la un set de valori

Klaus Iohannis
Sursă foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni la ceremonia de inaugurare a Casei Francofoniei, că aceasta reprezintă „o dovadă a apartenenţei la un set de valori care ne sunt nouă, românilor, o preţioasă moştenire, dar şi catalizator al energiilor prezentului”.

„La un an şi jumătate de la începerea lucrărilor, iată-ne astăzi la ceremonia de inaugurare a Casei Francofoniei din campusul Universităţii Naţionale de Ştiinţă şi Tehnologie – Politehnica Bucureşti. Doamnă secretar general al Francofoniei, sunteţi primul oaspete al acestei investiţii româneşti în viitorul Francofoniei! Ne aflăm împreună, la începutul unui nou an universitar, într-un loc care demonstrează angajamentul ţării noastre faţă de obiectivele Francofoniei ştiinţifice, ca şi faţă de priorităţile Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, în cadrul căreia România împlineşte trei decenii de apartenenţă activă”, a afirmat Klaus Iohannis, luni  la inaugurarea Casei Francofoniei.
Şeful statului a mai spus că în campusul Politehnicii din Bucureşti învaţă peste 4.000 de studenţi din ţări care fac parte din Organizaţia Internaţională a Francofoniei.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: