GOE nu poate fi GEOstrategul României în Europa

Domnul Goe a reușit să oprească un tren. „Le Formidable” Ponta, varianta modernă a domnului Goe, a reușit să oprească o țară. De mai bine de doi ani, tot trage semnalul de alarmă al României, iar țara noastră frânează din ce în ce mai brusc în toate domeniile: investiții, locuri de muncă, educație etc.  Pe lângă alte multe lucruri pe care nu le știe Ponta, putem număra acum și basmele, schițele sau poveștile românești. Dacă Păcală și Tândală reușeau să amuze lumea, Goe era un fel de pericol public. Ei bine, nu a fost cea mai fericită comparație pe care a găsit-o premierul.

Cât despre modul de exprimare rațional în limba română, de care amintește Ponta, am mari dubii că el însuși știe la ce se referă. Vasile Blaga vorbește când doar are ceva de transmis. Iohannis vorbește puțin și face mult. Avem exemplul Sibiului. Prin urmare, ambii folosesc limba română în mod rațional. Ba mai mult, cunosc și sensul cuvintelor.

Să îi explicăm „domnului Goe”, de pildă, ce înseamnă „iresponsabil”. IRESPONSÁBIL, -Ă, iresponsabili, -e, adj. (adesea substantivat) Care este în situația de a nu putea răspunde de actele sale (reprobabile); p. ext.care este lipsit de simțul răspunderii; neresponsabil.

Acum să îi reamintim o situație, din multitudinea de situații,  în care a dat dovadă de iresponsabilitate: când a dat copy-paste graficului din Ziarul Financiar în care prezenta situația economică a țării. Explicația premierului pentru ceea ce a făcut a fost penibilă: „Acum, orice facem, tot nu-i bine! Că nu punem date… am pus toate datele la dispoziţie, tot nu-i bine!”. PENIBÍL, -Ă, penibili, -e, adj. Care provoacă o impresie neplăcută, supărătoare; greu de suportat, apăsător, jenant.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: