Seism cu magnitudinea 6 în sudul Mexicului, resimțit în capitala țării

facebook / infp
Sursă foto: infp.ro

Un cutremur cu magnitudinea 6,3 s-a produs în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în sudul Mexicului, mişcările telurice fiind resimţite până în capitala Ciudad de Mexico, a anunţat serviciul naţional de seismologie pe reţeaua socială X (fostă Twitter), transmite AFP. Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) citat de Reuters a anunţat o magnitudine de 5,9.

Epicentrul seismului a fost situat în oraşul Matias Romero din statul Oaxaca.

Potrivit USGS, seismul a avut epicentrul la o adâncime de 108 kilometri.

Cutremurul a fost resimţit în mai multe zone din capitala mexicană care a emis o alertă în urma căreia zeci de persoane s-au grăbit să iasă din case.

„Am simţit un şoc uşor”, a scris pe reţeaua socială X Marti Batres, primarul oraşului Ciudad de Mexico, unde locuiesc aproape nouă milioane de persoane. „Pentru moment nu au fost raportate pagube”, a adăugat edilul.

Autorităţile „examinează posibilele efecte” ale cutremurului pe teritoriul statului Oaxaca, a declarat guvernatorul acestuia, Salomon Jara.

Mexicul este situat pe „Cercul de foc al Pacificului”, o zonă în care convergenţa plăcilor tectonice provoacă o activitate seismică ridicată.

Citiți AICI articolul complet.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: