Corina Crețu, audiată de Jean-Claude Juncker

Europarlamentarul Corina Crețu, propunerea României pentru funcția de comisar european, este audiată în aceste momente de către președintele ales al Comisiei Europene, Jean- Claude Juncker.

Potrivit unor informații pe surse, se pare că  Romania va obține portofoliul de Cooperare Internatională și Ajutor Umanitar din cadrul Comisiei Europene. Portofoliul de Politici Regionale, vizat de Romania in cadrul negocierilor, ar urma sa ajunga la Croatia.

Nominalizarea pentru funcția de comisar european a stârnit un adevărat scandal pe scena politică din România.

Astfel, conform unor surse antena3, președintele Traian Băsescu l-ar fi sunat miercuri seară pe Jean- Claude Juncker – președintele ales al Comisiei Europene, pentru a-i transmite faptul că Guvernul nu ar avea dreptul să nominalizeze un comisar european. Totodată, conform sursei menționate mai sus, președintele Băsescu i-ar fi spus lui Jean- Claude Juncker că susținerea sa este pentru Dacian Cioloș.

Citește și: Surse: Traian Băsescu l-a sunat pe Jean- Claude Juncker

În cadrul ședinței de Guvern de joi, premierul Ponta a lansat un atac extrem de dur la adresa președintelui Băsescu, afirmând că acesta a sabotat un portofoliul important din cadrul Comisiei Europene pe care l-ar putea primi România.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: