Viktor Orban huiduit la Cluj

Premierul Ungariei Viktor Orban a fost numit „un dictator” de către mai mulți tineri care au protestat, vineri, în faţa Liceului Teologic Reformat din Cluj-Napoca, în ziua inaugurării noului sediu al instituţiei de învăţământ.

Tinerii protestatari au afişat două bannere însoţite de mesajele: „Cooperare multietnică, nu tensiune interetnică” şi „Autonomia societăţii civile”, scrise atât în limba română, cât şi în limba maghiară. Ca urmare a gestului lor, aceştia au fost înconjuraţi de jandarmi în scurtă vreme.

Printre cei nemulţumiţi se aflau atât români, cât şi maghiari sau francezi.

Alex Boguş, unul dintre tinerii protestatari, a declarat că prin atitudinea lor se doreşte să dea semnal de alarmă, datorat prezenţei la Cluj a lui Viktor Orban, pe care îl consideră un „personaj autocrat şi dictator”.

„Suntem un grup de cetăţeni nemulţumiţi şi îngrijoraţi. Inaugurarea liceului renovat din Cluj-Napoca este umbrită de prezenţa lui Viktor Orban, un personaj autocrat şi dictator. Direcţia pe care o ia Guvernul Orban este autoritară şi dictatorială şi merge spre extrema dreaptă. Vrem să tragem un semnal de alarmă aici, în Transilvania, unde trăiesc români şi maghiari, care vor cooperare interetnică, şi nu tensiuni”, a declarat Alex Boguş.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: