Câți tineri aleg să fie fermieri. Europarlamentarul Daniel Buda, puternic semnal de alarmă

Sursa foto: Inquam Photos / Dan-George Porcuțan

Europarlamentarul Daniel Buda (PNL) trage un puternic semnal de alarmă cu privire la numărul tinerilor care aleg să fie fermieri. Liberalul susține că tinerii fermieri reprezintă doar 6% și asta pentru că agricultura „este percepută adesea ca o activitate dificilă, nesigură și puțin profitabilă”.

„Doar 26% din populație trăiește în spațiul rural, iar tinerii fermieri reprezintă doar 6%. Între 2005 și 2020 au dispărut peste 37% din ferme și declinul va continua dacă nu vom veni cu soluții viabile. Agricultura este percepută adesea ca o activitate dificilă, nesigură și puțin profitabilă, ceea ce face ca tinerii să se îndrepte către alte activități”, a susținut Daniel Buda în plenul Parlamentului European.

În acest context, liberalul a punctat și o serie de măsuri necesare, precum:

„Politicile din acest domeniu trebuie să asigure în primul rând o creșterea a veniturilor care astăzi sunt mult sub media din alte sectoare, concomitent cu facilitarea accesului la terenuri, fără de care nu ai cum sa faci agricultură. În același timp, zonele rurale trebuie să fie în măsură să ofere condiții de viață adecvate. Investițiile în internetul cu bandă largă, în servicile de alimentare cu apă, în conectivitatea rutieră si asistența medicală și educație sunt indispensabile”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: