Weber, întrebat cum vede ca Ciucă să fie următorul preşedinte al României: Îl văd pe Nicolae ca un foarte bun prieten

Sursa: captură video

Preşedintele Partidului Popular European (PPE) Manfred Weber a declarat, întrebat cum vede faptul ca liderul PNL Nicolae Ciucă ar putea fi viitorul şef de stat al României, că el îl vede pe „Nicolae ca un foarte bun prieten şi observ abilităţile sale în a conduce PNL, într-o modalitate puternică”. Weber a adăugat că, în perioada în care Ciucă a fost premier, a dovedit că poate realiza dezvoltarea economică a ţării, iar românii au simţit acest lucru. Chestionat ce opinie are despre alianţa electorală PNL-PSD la europarlamentarele din 9 iunie, Weber a răspuns scurt: „Restul rămâne să fie discutat de către prietenii noştri români, după alegerile europarlamentare”. La rândul său, Ciucă i-a mulţumit liderului PPE şi a punctat că românii sunt cei care vor decide, prin votul de la alegeri.

„Eu îl văd pe Nicolae ca un foarte bun prieten şi observ abilităţile sale în a conduce PNL, într-o modalitate puternică. Deci îi mulţumesc pentru acest lucru. De asemenea, conexiunile sale puternice la nivel european, în perioada cât a fost prim-ministru, a dovedit că poate realiza dezvoltarea economică a României într-o manieră incredibilă. Deci efectele stilului său de a conduce pot fi resimţite de către cetăţenii din România şi acest lucru este forte. Prin urmare, felicitări. Restul (alianţa între PNL şi PSD – n.r.) rămâne să fie discutat de către prietenii noştri români, după alegerile europarlamentare.”, a afirmat Manfred Weber, întrebat dacă, în opinia sa, Nicolae Ciucă poate următorul preşedinte al României şi cum vede alianţa electorală între PNL şi PSD la alegerile europarlamentare din 9 iunie, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, împreună cu preşedintele PNL, înaintea Congresului PPE de la Bucureşti.

La rândul său, liderul liberalilor i-a mulţumit lui Manfred Weber pentru votul de încredere şi a adăugat că „cei care decid sunt cetăţenii români”.

„Îţi mulţumesc Manfred pentru votul de încredere, însă cei care decid sunt cetăţenii români, deci să îi lăsăm să voteze şi vom vedea”, a precizat Nicolae Ciucă, în conferinţa de presă.

Congresul Partidului Popular European a început, miercuri la Romexpo, în prezenţa a peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, iar evenimentul se va desfăşura timp de două zile. Cei mai mulţi dintre participanţi au ajuns deja în România. Popularii europeni decid strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European, stabilesc manifestul Partidului Popular European şi desemnează principalul candidat pentru şefia Comisiei Europene.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: