Israelul continuă ofensiva în Fâşia Gaza şi refuză o încetare temporară a focului cu Hamas

Ofensivă terestră Israel-Gaza
Sursa foto: X

Speranţa unei încetări temporare a focului între Israel şi gruparea islamistă Hamas s-a stins vineri, după refuzul premierului israelian Benjamin Netanyahu, în ciuda încercărilor de mediere ale secretarului de stat american Antony Blinken, care a ajuns la Tel Aviv pentru a treia oară de la izbucnirea războiului.

 „Continuăm (ofensiva) cu toate forţele noastre, iar Israelul refuză un armistiţiu temporar care nu include eliberarea ostaticilor noştri”, a transmis Netanyahu după o întâlnire cu Blinken.

Separat, armata israeliană a confirmat vineri că a lovit o ambulanţă care era folosită de „o celulă teroristă Hamas”, într-o „zonă de luptă”, o referire la bombardamentul israelian la intrarea în Al-Shifa, principalul spital din oraşul Gaza.

„Un număr de terorişti Hamas au fost ucişi în atac”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei, citat într-un comunicat.

Autorităţile israeliene le-au cerut israelienilor care călătoresc în străinătate să evite „să afişeze în mod deschis simboluri şi caracteristici israeliene şi evreieşti”, pe fondul unei creşteri „semnificative” a „incidentelor antisemite şi violente împotriva israelienilor şi evreilor din întreaga lume”.

Potrivit Consiliului Naţional de Securitate (NSC), însărcinat cu emiterea alertelor de călătorie şi raportarea către biroul prim-ministrului, „în ultimele săptămâni, de când a început Operaţiunea ‘Săbii de Fier’, CNS şi Ministerul Afacerilor Externe au identificat o creştere semnificativă a antisemitismului şi a incitării antiisraeliene, precum şi atacuri violente care ameninţă vieţile israelienilor şi evreilor din întreaga lume”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: