Cine sunt finanţatorii AUR: Cornell Petrișor, fost ospătar al lui Ceaușescu

Sursa: Facebook

Partidul AUR a raportat pentru anul trecut doar doi donatori care au oferit bani în limitele stabilite de lege. Este vorba despre omul de afaceri american Cornell Petrișor și de diplomatul Șerban Dimitri Sturdza. Primul a donat AUR puțin peste 40.000 lei, iar al doilea – aproape 49.000 lei. Ambii se declară conservatori, au ambiții politice comune cu AUR, iar afirmațiile lor publice șochează uneori prin extremismul lor. 

Cornel Petrișor a emigrat în SUA în urmă cu 38 de ani și a devenit Cornell Petrișor. Fusese ospătar la salonul de protocol al Casei Armatei din București, acolo unde Nicolae Ceaușescu lua masa uneori cu oaspeții săi generali.

Într-un articol publicat de România Liberă în urmă cu mulți ani, Cornell Petrișor povestește că “ținuta impunea să nu se uite nici o clipă la Ceauşescu, să privească numai în pământ, dar cu grijă, să nu-l stropească cu supă sau sos”.

În 1985 Petrișor a reușit să fugă din țară, înot, pe la Clisura Dunării. A ajuns la Trieste în Italia, unde a cerut azil la Ambasada SUA. Cornell Petrișor a povestit pentru România Liberă că pentru a-i convinge pe americani a trebuit să schiţeze interiorul curţii de acces al personalului în Casa Armatei, iar acesta l-a desenat fără nici o greşeală, primind astfel OK-ul pentru drumul către libertate. S-a stabilit la Seattle și a devenit un prosper om de afaceri în domeniul construcțiilor.

37 de ani mai târziu, Cornell Petrișor declară că “într-un ceas de cumpănă a vieții mele personale, după consultarea intimă și călăuzire-n rugăciune cu Dumnezeu, am hotărât să mă implic în politică”

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: