Criză de medici radiologi în spitalele din România. Pentru un CT sau RMN se așteaptă și 6 luni

Sursa foto: Freepik

Medicii radiologi au devenit un lux în spitalele publice din România. Sunt 1.800 la peste 300 de spitale de stat, plus alte 200 private. Adică, 3 radiologi pentru un spital! Asta înseamnă un număr uriaș de pacienți, multă muncă și bani puțini, spun medicii,care se plâng că sunt plătiți prost pentru gărzile istovitoare. Așa a apărut exodul către privat, iar spitalele publice nu-și mai pot acoperi gărzile. Iar fără medic radiolog, pacienţii nu pot fi diagnosticaţi corect. Azi, la „Pacient în România”, vedem cum a ajuns în această situaţie o specialitate crucială în medicină şi în asigurarea sănătăţii pacienţilor.

Daniela Lascăr, medic radiolog, Spitalul Bagdasar-Arseni: Ne sufocă activitatea în spital, în sensul că trebuie să prestăm un număr mediu de 90-100 pacienți. La toate astea ar trebui să asigurăm continuitatea prin gardă.

Daniel sima, medic radiolog, Spitalul Bagdasar-Arseni: În momentul în care se deschid atâtea clinici private și tu ești la început de carieră cum să îți dorești să mergi într-un spital de urgență în care ai examinări fără număr, sub o presiune enormă și sub un risc enorm de malpraxis?

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: