Odobescu a început turneul diplomatic în Balcanii de Vest

Luminița Odobescu / Facebook
Sursa foto: Facebook / Luminița Odobescu

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a efectuat marți o vizită oficială la Tirana, în Albania, în prima parte a unui turneu în Balcanii de Vest, care mai include Republica Macedonia de Nord și Muntenegru, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Pe fondul aniversării, în anul 2023, a 110 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și R. Albania, ministrul afacerilor externe român a avut consultări politice cu ministrul pentru Europa și afaceri externe al Republicii Albania, Igli Hasani.

În ceea ce privește relațiile bilaterale, ambii interlocutori au subliniat importanța multiplicării contactelor politice la toate nivelurile și a diversificării schimburilor economice și a cooperării sectoriale, inclusiv în domeniile justiției, apărării, securității cibernetice, energiei și educației. Domeniul educației și promovarea tinerilor reprezintă, de altfel, priorități ale proiectelor desfășurate de România în Albania, prin intermediul Asistenței Oficiale pentru Dezvoltare.

În context, partea română a exprimat așteptarea ca lansarea curselor aeriene directe între București și Tirana, în luna octombrie 2023, să conducă la creșterea semnificativă și diversificarea comerțului bilateral și a contactelor interumane.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: