Nicușor Dan: Toată Piața Unirii va fi decopertată. O să fie o mare problemă de trafic, dar e inevitabil

Sursă foto: Facebook

Toată Piața Unirii va fi decopertată pentru refacerea planșeului de peste râul Dâmbovița. Lucrările vor dura un an și jumătate sau doi și vor fi săpate inclusiv o parte din fântânile de la Piața Unirii, a spus primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, la Digi24.ro. Lucrările vor provoca haos în trafic, dar lucrarea trebuie făcută, pentru că în caz contrar există riscul să se prăbușească planșeul, a explicat el.

„Zona Unirii va fi decopertată. Pentru moment, problema pe care o avem acolo este cu planșeul, care este foarte degradat. Planșeul urmează cursul râului Dâmbovița. Deasupra planșeului este și metroul și Pasajul”, a spus el. Nicușor Dan a spus că există trei faze ale proiectului – o expertiză preliminară care s-a finalizat, după care urmează o expertiză care a început și care o să spună care este soluția optimă, iar apoi vor fi începute lucrările.

„Și aici există două variante – să se decoperteze tot și să se pună alt planșeu. Metroul trece pe lângă, dar nu va fi afectat. Este în responsabilitatea sectorului 4. Deci, prima variantă să se sape tot, a doua să se facă lucrări de întreținere. Din ce înțeleg se merge spre varianta în care se sapă tot și se pune un planșeu nou”, a explicat el. „Lucrările vor dura un an și jumătate – doi. Vom avea intersecția de la Unirii blocată. Va trebui să găsim niște metode de ocolire. După ce o să avem expertiza o să facem o evaluare a traficului și a metodei de a devia traficul.

O să fie o mare problemă de trafic, dar e inevitabilă. Nu poți să aștepți până o să cadă planșeul. Riscul este pur și simplu să cadă planșeul”, a susținut el. Nicușor Dan a adăugat că inclusiv o parte din fântânile din Piața Unirii, renovate recent, vor fi săpate. „Reparația presupune și reconstrucția zonei. Proiectul va presupune și readucerea la starea inițială”, a mai spus primarul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: