UPDATE Se circulă în condiţii de iarnă. Restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri

Sursa foto: ISU Constanta

UPDATE 12:20

Două sectoare de drum naţional din judeţele Neamţ şi Vrancea au fost închise din cauza vremii, iar pe în Neamţ şi Vaslui, pe alte două drumuri naţionale au fost instituite restricţii de tonaj.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (ninsoare viscolită), sunt impuse mai multe restricţii de circulaţie, în mai multe judeţe.

DRUMURI NAŢIONALE CU CIRCULAŢIA OPRITĂ

1. DN 15D, localitatea Gâdinţi, judeţul Neamţ

2. DN 23B, între loc. Stupina-Ciorăşti, judeţul Vrancea

DRUMURI NAŢIONALE CU RESTRICŢIE DE TONAJ  >7,5 TONE

1. DN 24B, între localităţile Albiţa-Huşi, judeţul Vaslui

2. DN 28, între localităţile Cozia şi Răducăneni, judeţul Iaşi

„Sunt semnalate precipitaţii sub formă de ninsoare, carosabilul fiind acoperit parţial cu zăpadă, dar fără a fi impuse restricţii de trafic, pe mai multe drumuri din judeţele Bacău, Covasna, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Vaslui şi Vrancea. Se circulă în condiţii de iarnă, pe alocuri vizibilitatea este redusă, acţionându-se cu utilaje pentru deszăpezire”, precizează reprezentanţii Infotrafic.

UPDATE: ORA 10:30

Pe DN 24 şi DN 24D, în județul Galați, vântul bate cu putere, iar pe alocuri sunt porţiuni cu zăpadă frământată. De asemenea, din cauza temperaturilor scăzute, există riscul formării poleiului. Se semnalează în continuare căderi de ninsoare şi burniţă.

Echipele Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Buzău acționează fără oprire, de la ora 5.30 dimineaţa, astfel încât participanții la trafic să poată să circule în siguranță. Pe drumurile naţionale din judeţul Galaţi se află zece utilaje şi s-au administrat 42 de tone de sare, scrie Viaţa Liberă.

Drumarii le recomandă şoferilor să nu plece la drum fără a avea mașinile echipate corespunzător, să circule cu prudenţă şi să păstreze distanța față de autoturismul din față.

UPDATE ORA 10:05

Judeţul Vrancea este afectat luni dimineaţă, de precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, în zona de nord a judeţului fiind viscol puternic, cu porţiuni de drum cu circulaţie îngreunată, prefectul Nicuşor Halici precizând că nu sunt drumuri închise.

Conform prefectului judeţului Vrancea, Nicuşor Halici, luni, în judeţ, se circulă în condiţii de iarnă, nefiind drumuri închise, scrie news.ro.

În judeţ se înregistrează însă lapoviţă şi ninsoare, fiind necesară intervenţia drumarilor pe toată reţeaua rutieră.

Astfel, pe drumurile naţionale s-a acţionat cu 44 de utilaje cu lamă şi sărăriţă, iar până în acest moment s-au consumat circa 400 de tone de sare.

Pe drumurile judeţene s-a intervenit cu 18 utilaje, dintre care 11 cu lamă şi sărăriţă, până la această oră fiind folosite circa 110 tone de material antiderapant. În zona de sud a judeţului, pe anumite artere judeţene, este viscol puternic, cu porţiuni de drum cu circulaţie îngreunată.

„Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la trafic, vă îndemnăm să circulaţi cu prudenţă şi să vă asiguraţi că autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă”, transmite prefectul de Vrancea, Nicuşor Halici.

Ştire iniţială

Se circulă în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din judeţele Bacău, Botoşani, Brăila, Buzău, Covasna, Gorj, Harghita, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Vaslui şi Vrancea, iar pe DN 24B, între localităţile Albiţa şi Huşi, judeţul Vaslui, a fost instituită restricţie de circulaţie pentru autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, având în vedere fenomenele meteo.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, luni dimineaţă, având în vedere vizibilitatea redusă, ninsoarea şi viscolul puternic, a fost instituită restricţie de circulaţie pentru autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 24B, între localităţile Albiţa şi Huşi, judeţul Vaslui. Se acţionează cu utilaje pentru deszăpezire.

Sunt semnalate precipitaţii sub formă de ninsoare, carosabilul fiind acoperit parţial cu zăpadă, dar fără a fi impuse restricţii de trafic, pe mai multe drumuri din judeţele Bacău, Botoşani, Brăila, Buzău, Covasna, Gorj, Harghita, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Vaslui şi Vrancea. Se circulă în condiţii de iarnă, acţionându-se cu utilaje pentru deszăpezire.

De asemenea, sunt condiţii de formare a poleiului pe mai multe artere rutiere din judeţele Brăila, Buzău şi Maramureş. Se acţionează cu utilaje care împrăştie material antiderapant.

În judeţele Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, dar şi în Bucureşti, sunt precipitaţii sub formă de ploaie, carosabilul fiind umed.

Pe arterele rutiere principale, şi anume autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa, A3 Bucureşti – Ploieşti, A4 Ovidiu – Agigea, A1 Sibiu – Deva şi DN 1 Ploieşti – Braşov, se circulă pe un carosabil umed, fiind tronsoane unde plouă, vizibilitatea este bună, iar valorile de trafic sunt reduse.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL