UPDATE VIDEO | Consultări în Consiliul Tripartit la Guvern

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Consultări la Palatul Victoria cu sindicatele și patronatele în cadrul Consiliului Național Tripartit. Aceștia stabilesc, împreună cu premierul Marcel Ciolacu, sectoarele de negociere colectivă și codurile CAEN aferente acestora.

UPDATE 13:00

Într-un comunicat emis de Palatul Victoria, se arată că discuțiile de astăzi cu sindicatele și patronate au avut loc în contextul în care se realizează proiecția pentru legea bugetului pentru anul 2024.

”Pregătim bugetul pentru anul viitor, asupra căruia ne vom consulta cu partenerii sociali. Vreau să fie foarte clar: în 2024 nu creștem taxele și impozitele și nu vom introduce taxe noi care să-i împovăreze pe români și mediul de afaceri. Căutăm soluții să reducem impozitarea muncii și să continuăm măsurile de creștere a veniturilor bugetare prin combaterea evaziunii și printr-o mai bună colectare, inclusiv îmbunătățirea managementului la ANAF și Vămi. Facem la nivel guvernamental toate demersurile pentru a începe anul 2024 cu bugetul adoptat, pentru a avea predictibilitatea necesară mediului de afaceri”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: