Întâlnire Burduja-Macron la COP-28. Ce discuții au avut loc cu reprezentanți ai unor state-cheie

Sebastian Burduja si Emmanuel Macron
Sursa foto: Sebastian Burduja

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a publicat o fotografie de la o „întâlnire spontană” cu Emmanuel Macron, președintele Franței, de la COP-28, amintind de cooperarea României cu autoritățile de la Paris. De asemenea, demnitarul român a trecut în revistă și discuțiile cu alți omologi ai săi.

„Întâlnire spontană la COP-28 cu Emmanuel Macron, Președintele Franței. Avem multe subiecte în comun, începând cu programul nuclear civil. Franța și România deja au câștigat o bătălie importantă la nivel european prin clasificarea energiei nucleare drept sursă de energie curată. Ieri, împreună cu alte peste 20 de țări, am aderat la declarația comună privind triplarea energiei nucleare până în anul 2050”, a scris pe pagina sa de Facebook ministrul Energiei.

„Am avut și alte întâlniri bilaterale cu miniștrii omologi ai energiei din Franța, Polonia, Finlanda și Coreea de Sud. Toți suntem uniți pentru promovarea energiei nucleare, a științei de vârf, a pregătirii experților în domeniu și a întregului lanț de producție. De ce e asta important? Pentru că nu putem renunța la combustibilii fosili (cărbune, gaz) fără să punem în loc o altă sursă de producție de energie în bandă”, a completat noul președinte al PNL Sector 1.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: