Fost ministru, despre rezultatul testelor PISA: Suntem praf! Părinții României, astăzi, sunt pe cont propriu

Daniel Funeriu
DANIEL FUNERIU/ARHIVA PERSONALĂ

Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu a declarat, despre rezultatul testelor PISA:, că ”suntem praf” și că ”părinții României, astăzi, sunt pe cont propriu și au trei soluții: meditații, meditații și meditații, pentru că sistemul nu este alături de ei. Funeriu a mai arătat că statul are obligația să dea vouchere pentru educație și să investească în creierii copiilor, nu în vouchere pentru vacanțe și frigidere.

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, a declarat în emisiunea Proiect de țară: România, de la Prima News, despre rezultatul testelor PISA, că o concluzie este că părinții nu mai pot să conteze pe sistemul de educație.

”Suntem praf. Asta e concluzia simplă, orice om poate să o tragă, foarte simplu, atunci când ești penultimul din Europa nu poți să tragi alte concluzii. Orice altă discuție este periferică față de această constatare. Concluzia acestui rezultat este că părinții nu mai pot să conteze pe sistemul de educație, ca sistem, lucrurile nu funcționează. Deci fiecare e pe cont propriu”, a precizat acesta.

Funeriu a spus că singura creștere semnificativă pe care România a avut-o a fost în 2009-2012, când a condus ministerul atunci, conform unui plan impecabil făcut de Mircea Miclea, pentru că a introdus seriozitate și exigență..

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: